Lämnar Mexico för nästa äventyr

Byte av hotell och kontor för andra halvan av Mexico resan…

första delen avnjöts i centrum och jobb norr om staden, den andra delen i Business kvarteren Santa Fe, 13km söder om centrum.

Fina hotell med många stjärnor som ser väldigt lyxiga ut, men hon är inte överförtjust. Rent ja, sköna sängar..nja inte så värst och frukosten på Hilton var inte hälften så bra som på NH som då istället kändes som tre stjärnig för övrigt… I-landsproblem, absolut! Men det man betalar för hotellet i Mexico borde ge mer för pengarna med tanke på övriga prisnivåer. Och varför måste hotellkuddarna vara stora höga runda korvar? 🙄😂

På söndag efter hotell bytet hittade hon ett av de största shoppingcenter som finns… tom större än kollegan från amerikanska östkusten upplevt. 7 våningar och ca 900m långt innehållandes alla affärer som tänkas kan…Zara, H&M, MK, Desigual, Armani mm mm och världens enda (enligt butiken) Tupperware butik!

Men prismässigt är det svårt att förstå hur det fungerar. De dyra butikerna hade dyra priser och H&M var extrems billigt med byxor för 249 Pesos (125kr) och klänningar för 399 (200kr)…Maten var oxå extremt billigt. Sista kvällen med kollegorna gick de ut på middag med födelsedagsfirande för ca 1500kr! Sen sista dagen var det dax för en hemresa från 18-tiden med ”taxi” i två timmar till flygplatsen, flyg 23:00 MX tid till 15:35 UK tid (10 timmar) för att senare på kvällen flyga vidare hem till västkusten och vara hemma 23:55 😳 för ytterligare en arbetsdag innan jag fick ta henne på nya äventyr……i Skåne.

Detta inlägg publicerades i Övriga resor, Carthago på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lämnar Mexico för nästa äventyr

  1. Husisblogg skriver:

    Gillar nog den blå himlen bättre än det grådiset som är på sista bilden. Men är övertygad om att du har det bra ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s