Första etappen Gedser – Rostock

Direkt efter fredagens arbete packades det sista in och jag styrdes mot Gedser i Danmark för en kort övernattning för att hinna med 07:00 färjan mot Rostock på lördagsmorgonen. 

Men väl i Gedser så styrde han mig mot hamnen av någon anledning och inte till Gedser lustbådehavn där vi skulle övernatta. 😳

Hon gick fram till luckan och vi väntade utanför, sen vinkade hon in oss och eftersom köerna blivit längre så slank jag in vid kassan bredvid. Men hon i den kassan gav oss nu en ”chansebilist plads” alltså så skulle vi nu chansa på att komma med färjan som skulle gå om en timme… 🙄 och jag som trodde att vi skulle sova i Danmark…

Bilarna rullade in på löpande band och även vår rad fylldes och en ny påbörjades. Vi kommer inte med denna var den ganska säkra värderingen av läget. Så varför står vi då här och inte på vår övernattningsplats? 🤔Men vi kom med! 😅 Min familj fick buffemiddag och vi fram kom till Rostock mitt i natten. 

En ställplats nu då… hade hört att Calles var ett säkert kort, men vi tänkte testa ställplatsen mitt i stan vid kajen… men återigen hittade hon på alternativa lösningar. Det finns visst en ställplats strax utanför centrum enligt Promobil+, den testar vi! Sagt och gjort vi fick plats på Mühlendamms P/ställplats. Där fanns tom en mobiltoatömning. Tyskarna kan de!

Tidig frukost och vi var iväg två timmar tidigare än om vi hade kommit med färjan. Skönt att köra på nästan tom Autobahn. 😁 Första etappen gick till A10 centret strax söder om Berlin vid väg A10 för påfyllning av kyl, lunch till ägarna och liten promenad bland affärerna. 

Sent på eftermiddagen kom vi då fram till dagens mål Dresden och här står jag på ställplats ca 1,7 km söder om city centrum. Vi har 28 C och nu mår vi bra!!

Idag skall min familj utforska staden, utvilade efter en lång och skön första semester natt hos mig. 😁

Skål alla för att det är sommar och många av oss har semester och skål till er som jobbar så att vi andra kan ha en skön och välbehövd semester! 

Detta inlägg publicerades i Danmark, En Challanger på väg, Tyskland. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Första etappen Gedser – Rostock

 1. husisblogg skriver:

  Att våra ägare alltid ändrar resplaner helt plötsligt 😀, men tänk vad bra det blev. Mina ägare gör ofta också resplaner men ack vad sällan dessa stämmer.
  Ägarna ska nu följa er resa och trevligt att ni bloggade igen.

  • tiaregndroppen skriver:

   Ja varför planera hela livet i förväg 🙄 ibland får men ha lite spänning oxå. Fast det kunde gått så att vi missat även vår egen bokade plats 😳😅
   Nu skall jag försöka hålla min logg uppdaterad på vägen 😁

 2. Matts Torebring skriver:

  Nu är det faktiskt skönt att vara hemma och jobba. Under juli månad är det trångt överallt, väntan och köer. Den färjan har vi aldrig åkt med, annars har vi nog åkt med det flesta båtarna.

 3. Ni är ute på rull i Tyskland. Ni ska ha det så trevligt är med på bloggen. Själva snart in i Norge

 4. Kors och Tvärs skriver:

  Ibland rullar det både fortare och lättare än man tänkt sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s