Slotten vid Füssen

Idag vaknade vi till 13c och full sol så det tog inte länge innan solens strålar hade värmt upp luften, i alla fall på solsidan. Först en lugn sommarfrukost på utsidan, den första riktiga i år! Sedan packade mina ägare ryggsäckarna med varma kläder och vatten, man vet ju aldrig vad som händer… 

dagens mål var klart, de skulle upp till neuswansteinslottet och till tegelbergets linbana. På med vandringsskorna och upp på cyklarna…

Efter en härlig och vacker cykeltur kom de fram till tegelbergets linbanestation, Hua vad mycket folk! 😳 Alla skulle göra söndagsutflykt upp till Tegelberget antingen för att åka rodel eller vandra i området. Och nästan alla var villiga att först köa för att betala 20,50euro per person för att sedan köa för att komma med i kabinen för att åka en överfull linbana 🙄 i värmen… Mina ägare valde att fortsätta cykelturen mot slotten. 
Vid neuswanstein slottet ligger även hohenswanslottet och även här var det fullt kaos. Turister med bilar, turistbussar lastade med folk och alla hade samma mål…se på slotten. Men tydligen hade man glömt att fixa cykelställen fast de har cykelvägar överallt med fina skyltar, så cyklarna fick parkeras bakom några bänkar på en liten gräsyta. 😳 

En del valde att åka häst och vagn upp 1,2 km med 100 m höjdskillnad, men många gick uppför, så även mina ägare. Utsikten på vägen upp var bedårande vacker. Man såg hela vägen till vår sida av sjön och till linbanan. 

De flesta känner väl till slottet som ett puzzel de satt ihop någon gång, men man kanske inte har koll på namnet då detta är ett av Tysklands sagoslott. Tyvärr fanns det endast biljetter till 17:00 visningen när mina ägare gav sig av uppåt och de var tillbaka halvvägs ner för lunch redan vid 14-tiden så det var inget alternativ att vänta i tre timmar till för att få komma in i slottet. 

Efter slotten cyklade de tillbaka in i Füssen för att se på slottet inne i stan. Här hade man tyvärr stängt utsiktstornet för dagen så de kunde inte se hela vägen till slotten de precis besökt. I morgon väntar nya äventyr runt hörnet 🏔🚍😉

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, På cykel, Tyskland. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Slotten vid Füssen

 1. husisblogg skriver:

  Det var lite som gick emot er denna dag, men bakom hörnet har ni säkert nya saker på gång. Undra om dina ägare har en cykelmätare så de ser hur långt de cyklar hela tiden.😀

  • tiaregndroppen skriver:

   Klart de har en cykelmätare 😆 och en vanlig tur brukar ligga på ca 2 mil. En lite längre uppåt 4 mil, men sen e baken öm 😂 om inte det varit en längre paus mitt i och då kan de stå ut med 6 mil totalt.
   På en normaldag blir det runt två tre mil.

 2. FREEDOMtravel skriver:

  Vilken vacker natur! Slottet såg vi när vi åkte hem från vår långa Europa-resa. Vi gav oss däremot inte av på några längre turer, men å andra sidan var det i slutet på november då, så ganska kallt 😉

 3. Matts Torebring skriver:

  Dessa naturscenerier är fantastiska sommar som vinter. Ni måste varit mycket väl förberedda och valt alla mål med största omsorg. Ha det gott!

 4. Kors och Tvärs skriver:

  Det är ett vacker område ni besöker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s