En perfekt helg i Heiligenhafen

Detta har mina ägare längtat efter…

Ett besök i Heiligenhafen igen. God mat och härliga promenader (som i år fick bli cykelturer).

Ställplats Heiligenhafen

Ställplatsen ligger liten bit utanför centrum vid en innersjö som sträcker sig hela vägen in till stan och småbåtshamnen.

Utanför ställplatsen finns ett kurorts centrum…eller något som mer liknar ett getto, men som faktiskt är ferielägenheter…allihop. På området finns även restauranger, bageri och nu även Corona testcenter.

Området har en gigantisk parkering runt om. Och sandstranden börjar strax efter husen.

Sandstranden och promenaden bredvid sträcker sig hela vägen på ca två km ända till småbåtshamnen.

Där inne finns butiker och restauranger och en av dem får besök av mina ägare, för en god fisk lunch, varje gång de är här.

Inne på hamnområdet pågick Pride och de hade även ett festområde på en bit av stranden.

Överallt i Tyskland så skall munskydd bäras inomhus och vid stora folksamlingar… vilket inte syntes här. Folk gick i klungor och på rad. Inte mycket till respekt…

Men så fort man skulle gå in någonstans så tog alla på sig munskyddet och spritade händerna. På restaurangerna skannade man en tag med sin Luca app för att registrera sig.

Mina ägare höll sig utomhus förutom restaurang besöken, samt hos mig på ställplatsen. Inte ens servicehusen fick besök av oss, men av alla de andra som bodde i de 100 tal HB’n som fanns här.

Aldrig har här varit så fullt! Vi tog sista platsen vid ankomst och det var hetsiga diskussioner kring platserna och vem som var på plats först. Här skall man betala platsen först… Mao så betalade vi samtidigt som jag parkerades, inga oklarheter där.

Avslutningsmiddagen

Sista kvällen firades det bröllopsdag och en avslutningsmiddag på en väldigt uppskattad restaurang ”Anno 1800” som har gudagoda schnitzel. De är att dö för (på ca 300g st) och ägarna till restaurangen är otroligt service inriktade.

Det var fullt när hon skulle boka men de fick en plats ute eller i baren vid behov inkl hund eftersom man förstod att deras schnitzel var en viktig del av svenskarnas semester besök i Heiligenhafen. 🙈😂

Efter frukost idag var det dags att rulla norrut…

Boardershop

Men precis som det gula varuhuset i Halland så skall denna vita båt besökas om möjlighet gives.

Mina ägare hamstrar dock inte som många de såg här. De köper bara med sig exakt det de vet de vill ha.

Så var sommar semestern slut för 2021.

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg, Tyskland. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En perfekt helg i Heiligenhafen

  1. Husisblogg skriver:

    Grattis på bröllopsdagen!
    Allt gôtt

  2. Kors och Tvärs skriver:

    Äntligen har jag läst ikapp!! Ni har haft härliga dagar och ett perfekt avslut i Ullared ser jag 😀 Det kan ju inte bli bättre 😉

Lämna en kommentar