Elmia husbil 2018

Vad blev höjdpunkterna för mina ägare på Elmia 2018?Den absolut bästa lilla nya detaljen var ett obromsat släp som inretts som en sovhytt/husvagn. En rolig detalj inne i försäljningstältet som många stannade och tittade på, så även mina ägare.

Men som störta besvikelse var de lovade tillbehörsförsäljningarna som inte fanns 🙄

Sedan blev det titt inne i många plåtisar… Malibu från förra året var länge favoriten. Ända till de hittade plåtisar med nya inredningar, som denna med taksäng och en våningssäng bak.

Istället för kök vid skjutdörren var där en bänk. Utifrån var bänken skåp för två gasol flaskor. Inne blev den en härlig öppen yta med sittplats. Mina ägare tänkte att våningssängen kunde vara bagage och soffa bak i bilen om man tog bort överslafen. Absolut nya plåtis favoriten! Sedan var de tillbaka till Niesman och Frankia och i år vann Frankian, men tyvärr fanns denna utförande endast som boggie… fullbred franskbädd med badrum längst bak. Mina ägare tyckte att denna kunde varit en favorit i lyxmodellerma om den hade funnits som åtta metare…

Sedan hittade de den riktiga favoriten! en plåtis 😳 som inte fanns på plats men var precis som det mina ägare frågade efter hos alla. En plåtis utan soffa men med större badrum och förvaring. Denna plåtis finns även med kök eller badrum längst bak… 😍 Sedan hittade min ägare en till plåtis i tidningen hon läste hos mig, där man kunde välja bort soffan och få förvaring istället. Nu är hon såld för en plåtis om de skall byta ut mig till något mindre! 😳

Ja sammanfattningsvis…jag skall inte bytas ut i år heller…tillbehörsbutikerna var en stor besvikelse, inte mycket nytt på den fronten…lyxmodellerna finns där, bara miljonerna som saknas…plåtis var årets grej hos försäljarna, då alla hade en eller fem med sig i år…vännerna fanns på plats som vanligt så det blev många goa diskussioner med många av bloggarna som mina ägare följer.

Ja alla goa HB vänner, vi ses nästa år igen på Elmia om vi inte ses innan! Kör lugnt hem och njut av resten av säsongen!! 🚍

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Elmia husbil 2018

  1. Husisblogg skriver:

    Tillbehörsbutikerna gjorde en som vanligt besviken, att inte kunna köpa något på plats och det lilla som fanns där var inget av intresse.
    Plåtisar var knappt mina ägare inne och tittade på, de är nog inte alls mogna för den sortens bil ännu.
    Håller helt med er, det är det sociala som gör mässan.

  2. FREEDOMtravel skriver:

    Den där lilla vagnen tittade vi också på, kul! Även Dreamer-plåtisarna var intressanta. Gillade särskilt dem med separat dusch, kul lösning! Roligt att ses också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s