Semester är god mat

Det blev en heldag i regnet i Kårehamn. Men mina ägare lyckades ändå få en god fisklunch vid restaurangen i hamnen och dessutom kunde de sitta ute under en markis, för kallt är det inte!

Vacker kvällning genom rutan

Det fortsatte att småregna hela dagen och kvällen men mina ägare njöt av sin ledighet hos mig och vem kan klaga på utsikten även om den bestod till viss del av randiga framrutor… myggen invaderade efter regnet så de stannade inne hos mig.

Och vilken morgon det blev sedan. Högsommarväder med Spanien värme igen. Men det var dags att rulla…

Efter maten kan vem som helst bli trött och busig…

Vi hade plats hos Lammet och Grisen i Löttorp. Bokade den sista platsen utomhus för att lille Alvin skulle kunna vara med.

Ställplats för besökande gäster

Sån lyx att kunna parkera utanför restaurangen på deras egna ställplats. Utan service men vem behöver det idag i en ny HB? Vi har ju precis allt med oss…toa, dusch, massor av vatten och avlopp. El från solpaneler, kylskåp fullt med mat… vi blev sex HB’n på ställplatsen och en och annan husvagn och tält på tältplatsen.

Såååå gott!

Maten var magiskt god! ❤️ Varenda bit hade fått en del av någons hjärta för mat. Såserna och smören bara smälte i munnen. Ädelost gratinerade broccolin kunde varit en egen middag bara den. 🥰Köttet, KÖTTET!! Går inte beskriva hur gott det var. 😍

Min ägarinna var lite rädd för att inte hinna bli hungrig till middagen som var bokad till 16:00. En enkel lunch på lite sallad med kyckling skulle vara mer som en liten förrätt, men värmen gjorde att hungern inte infann sig alls. Men när hon börjat äta, då gjorde smaklökarna sitt! Tack för maten kockarna!

Kvällspromenad och några sköna timmar

De fick några sköna timmar hos mig innan kvällningen och innan den svala luften gjorde det möjligt att ta en längre promenad med Alvin. Som piggnade till och blev en busig krabat efteråt. ”Fin”besök fick vi också av en bokoxe. Nästan vacker på utsidan men på undersidan mer som ett monster (finns på vårt insta).

Ännu en regnig dag framför oss idag. Så vi bestämde oss för att rulla söderut och mot målet för söndagen, Åhus.

Natten skulle tillbringas någonstans nära Karlskrona… och det blev en liten lokal småbåtshamn lite innan Torhamn.

Ställplatsen och caféet

Kaféet här drivs av svenska kyrkan och priserna var därefter. 10kr för en kaffe och 30kr för en våffla med sylt och grädde.

Inte kan man klaga på ställplatsen heller 100kr utan service men vid vatten och med badplats och badbryggor.

Så nu är årets semester igång och en Ölandsvecka avklarad.

En dag till på rull innan det blir ett antal dagar med barn och barnbarn (och hundar) på First camp i Åhus för att återuppleva barnens barndoms somrar…

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Semester är god mat

  1. Husisblogg skriver:

    Det där matstället har mina ägare kikat på ibland, men inte hittat någon bra tid som passat. Nu kanske de får anstränga sig lite mera. Va, har ni passerat nästan hela Blekinge, Sveriges trädgård utan att stanna där det finns så mycket fint..
    Fortsatt trevlig tur i Skåne!
    Allt gôtt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s