Åhus med familjen, sedan mot Österlen

Vår färd fortsatte genom Blekinge mot Åhus för familjeträff.

Karlskrona över natten

Men det fick bli ett stopp till innan… Karlskrona kändes rätt. Nära till god pizza, bra promenader i regnet. Nu fanns där dessutom toa tömning vid ställplatsen! Karlskrona har blivit ännu bättre! Men det var inte här vi skulle stanna…

Åhus First camp

Väl i Åhus parkerades jag i dagarna fem…på First camp. De hade bokat en ställplats för mig inne på campingen men jag fick en plats närmare stugorna istället. Här skulle familjen mest hänga med barn och barnbarn och endast sova hos mig (dyr övernattningsplats för 2600kr). Men vad gör man inte för lite familjesemester 🙄😅

Tur var väl att de bokat plats för ställplatsen var borta och campingen full.

Bad och promenader

Det blev många bad och goa (varma) promenader med familjen.

Hundarna var inte välkomna någonstans på hela stranden så de fick ta bilarna till andra stranden 15 min bort för bad. Men där var nästan finare! Det blir nog inte First camp i Åhus nån mer gång utan privat stuga med plats för husbilen på tomten.

Bästa sovplatsen och att gömma benet på…

Mycket häng i skuggan vid stugan blev det oxå. Vem trodde att det skulle bli en så här varm sommar. Nästan för varmt för att vara i Sverige. Nästan 30 c i skuggan i flera dagar.

Glassen hos Otto

En eftermiddag skulle hela familjen ha glass från Ottos… över 60 nummer före i kön 😳. Men den som väntar på något gott… Tre kulor var… Ingen talade dock om att en kula var två skopor glass 😳🥴 Men gott var det!!!

Det blev en seeeeeen middag den kvällen. 😅😂

Det bästa med svensk sommar

Åhus är annars en bra semesterort, där finns restauranger, promenadstråk, bad och massor av natur. Denna sommar även det bästa av allt, semester med barnbarnet.

Men underbart är kort och ofta för kort… det blev tyvärr dax att lämna campingen och alla skulle fara vidare mot nya egna äventyr.

Kivik eller Simrishamn var vårt mål. Jag kördes runt runt men det var mer än fullt! I hamnen i Simrishamn var en plats ”ledig” men där hade någon satt en lapp på en stol, ”bokad och betald”. Hamnkaptenen sa att det var ok för dem… Mina ägare ringde till ett flertalet ställen och allt var fullt. Så vi fick rulla vidare…

Gislövshammar ställplats

En gård i Gislövshammar hade dock platser så det fick bli målet.

En liten liten by blev ett perfekt stop.

Gislövshammar

Planen var att stanna här en natt eller två men med besök i Simrishamn över dagen.

Mina ägare var glada för denna lugna oas att landa på efter en intensiv vecka full med aktiviteter och umgänge.

Så dagen efter rullade vi tillbaka till Simrishamn men nu stannade vi vid idrottsplatsen där kommunen hade en extra husbilsparkering / ställplats utan service (men gratis)

Simrishamn

För vår del var detta perfekt och hade det inte blivit så varmt och kvavt hos mig så hade jag nog fått stanna här över natten.

Det blev istället mot nya äventyr söderut…

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Åhus med familjen, sedan mot Österlen

  1. Husisblogg skriver:

    Det börjar bl8 fullt på alla ställen nu, här gäller det att boka..
    Allt gôtt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s