En skön solig dag i Halmstad

Vi vaknade till en underbar helt stilla lördagsmorgon. Helt stilla i havet men inte helt stilla på prins Bertils Stig. Många tog sig en tidig promenad innan alla andra kom ut.

Mina ägare gav sig ut på promenad, efter en längre stilla frukost och då hade blåsten hunnit infinna sig till ett kallt bris. De tog stranden som så många andra i full sol och med lite mera plats för alla flanörer.

Naturen har skapat massor av fin konst men även mindre smickrande skräphögar efter vinterns stormar.

Det finns så mycket vackert att se på, njuta av och fotografera ute i naturen. Härligt att kunna fylla sinnet med dessa positiva intryck!

Hela naturen är som en vacker tavla som man bara vill insupa och ta med sig i sina sinnen till nästa vecka. Även inne i centrum fanns njutning för sinnet. De vita husen var säkert tio ggr vackrare i verkligheten än vad mobilkameran lyckades fånga. Det första var väldig likt tyska hus och det andra hade glas eller plexiglas balkongräcke, så läckert och annorlunda!

Först kom konstateljen med bara katter…sedan direkt efter blomsteraffären med hundar… 🤔😂

Inne i centrum har affärsidkarna det svårt! Ecco butiken hade 50% rabatt i halva affären, han sa att han måste få in kunder… 😳🥺

Tillbaka mot småbåtshamnen… inte många HB’n på citycamp heller. Hur skall detta sluta när folk inte vågar sig ut?

Vi som är friska måste hålla samhället levande! Det ekonomiska resultatet av denna recension kommer att slå hårt.

En farlig tanke men är det värt allt detta vi gör nu? För att rädda människor JA definitivt! Men effekterna av alla som kommer att få ekonomiska bekymmer, må dåligt av att vara ”instängda” i sina hem i ensamheten, psykiska problem och hela samhällets ekonomiska kris som skall klara av att ta hand om effekterna av effekterna av Corona. Hua vågar inte ens tänka tanken… 😱

Tilbaka hos mig blev det lunch och parkeringen på andra sidan vittnade om hur mycket folk som var antingen på caféet eller ute på promenad på prins Bertils Stig.

En härlig syn efter alla dessa svarta tankar. Eftermiddagens promenaden gick ut på att ta vackra foton och att njuta av allt det vackra runt om kring i området där jag står parkerad.

Halmstad är Halmstad och mina ägare är säkra att många fler helger kommer att njutas av här innan sommaren.

Behovet av att komma ut i naturen kommer att vara stort hos mina ägare som numera har hemmakontor och får väldigt lite intryck i vardagen från annat än en massa digitala verktyg.

Avslutar helgens inlägg med att säga, ut i naturen med er.. ut och köp med er fika på caféer , shoppa eller på något annat vis ge stöd till de lokala företagarna!

Men bara om du är frisk, tvättar händerna noga före och efter (i 30 sekunder med tvål och varmt vatten) och håller avstånd till dina medmänniskor.

Ta hand om er där ute och fortsätt att leva så normalt som möjligt!

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En skön solig dag i Halmstad

  1. Kors och Tvärs skriver:

    Vackert! Och rätt resonerat. Många tycker vi ska vara i karantän i minst 14 dagar eftersom vi kommer från Spanien. Därnere har vi inte varit i några folksamlingar. När vi träffat folk har det varit ute. Visst kan vi sitta inne här i två veckor, inga bekymmer. Men vi var ju tvungna att handla när vi kom hem. Vad är det säger att vi inte mötte nån smittad då? Ska jag räkna ytterligare 2 v från det? Jag mår ju bra! Visst jag är i riskgrupp med båda astma och högt blodtryck (och gift med en ”gammal gubbe”) men om vi ska måla f-n på väggen så ska vi ju dö allihopa. Nån gång. Det kommer vi inte ifrån. 🙃

    • tiaregndroppen skriver:

      Ja det här C delar landet i olika grupper. Man vill inte få C för att… i vårt fall endast för att inte smitta andra eller behöva belasta sjukvården… eller vill få den för att sedan kunna leva normalt och bidra till samhället… Dagar vi tröttnar på allt så säger vi att det vore bättre att alla som inte är i riskgruppen borde bara bli smittade, stäng sen av landet i två veckor och sen kan vi köra på som vanligt igen. Men det är ju aldrig så enkelt men önskar att det fanns ett sådant alternativ. 🙃Resultatet vi nu är på väg mot vill ju ingen ha 🥺🥺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s