Då lägger vi pengarna på småföretagen

Vilken vecka… en till vecka på hemma kontor med en sådär 600 steg på hela dagen har passerat i Coronas tecken.

För att inte bli knäppa har mina ägare försökt att bidra till att hålla igång samhället, inte bara stort utan även smått genom en ute lunch, en klippning hos en lokal frisör och med massage för att få igång blodcirkulationen i ömma leder.

Hon har kommit på att hon är för social för att konstant ha ett hemma kontor. Efter två veckor behöver hon stimulans i annan form än av Skype möten och Teams konversationer, Yammer kommentarer, Facebook uppdateringar, Linkedin inlägg och Instagram foton.

I torsdagkväll vid affären var det helt tomt på parkeringen och de bestämde att imorgon fredag åker vi så snart vi kan till Halmstad. Sagt och gjort, istället för lunch styrdes jag mot Halmstads småbåtshamn/ seglarsällskapets ställplats. Kontoren ställdes upp och de fortsatte och arbeta över globala gränser via alla dessa digitala system igen. kvällen blev ljuvligt vacker och inspirerande. Men i Coronas tecken så fortsatte de digitala konversationerna med hennes familj på den finska sidan.

I dessa tider behöver man hålla lite extra kontakt och försöka glädja varandra med foton mm. I fjärran syntes Stena Line komma in mot hamnen.

Linjen som tidigare trafikerades Varberg – Grenå trafikeras nu från Halmstad istället. Men här stör inte ljuden från båtarna på vår fina plats. Morgon utsikten från fönstret var inte mindre vacker den, helt stilla. Men kvällens solnedgång sitter kvar på näthinnan den också.

Nu blir det promenad och rörelse, kanske lite utomhus kaffe / fika för att stödja lokala företagare i Halmstad.

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Då lägger vi pengarna på småföretagen

 1. FREEDOMtravel skriver:

  Ja, nog är det lätt att det blir lite ensligt … Jag tycker inte heller att det är samma sak att ha videokonferenser som att gå iväg till en arbetsplats …

  • tiaregndroppen skriver:

   Det tråkiga är att vi nog får vänja oss oavsett vi vill eller inte 😳🥺
   Ta hand om er i storstaden! Bihar precis avbokat vår vecka i Tantolunden 🥺🦠

 2. Husisblogg skriver:

  Bra initiativ att störta de lokala handlarna. För vart är detta annars på väg, handlarna går tusentals minus varje dag för att inte tala om allt vad turistnäring heter.
  Härliga bilder från ett fint ställe att stå på.
  Fortsatt trevlig helg!

  • tiaregndroppen skriver:

   Vart detta är på väg kan nog ingen av oss förstå. 🥺 Vi tänker fortsätta vara utevaron helg så långt det går. Det fungera alldeles utmärkt att undvika nära kontakter och umgänge med HB på ställplatser.

 3. Ja undra om det inte blir en otrolig depression efter det här.. just nu e jag mest orolig för att vi inte får åka i 🐣 å andra sidan har vi hus och trädgård så man överlever ju men ändå 😢. Hoppas ni haft en härlig helg i solen och laddat batterierna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s