Tankar efter en husbilsmässa

Alla vi som väljer att åka till Elmia år efter år för att gå på en husbilsmässa som i år besöktes av ca 35.800 personer. Varför gör vi detta?

Jo för att vi vill träffa alla goa husbilsvänner, vi vill umgås med likasinnade i dagarna fyra-fem. En del åker nog till mässan för att festa och dricka en hel del, tyvärr. Samma känsla sprider sig som på en camping… vissa sprider ut sig och festar halva natten utan någon som helst respekt för sina grannar eller medmänniskor.

Vi åker oxå hit för att vi vill se vad som sker i husbilsvärlden. Vilka nyheter som dyker upp bland tillbehören. Kanske även för att hitta en och annan godbit att köpa med hem. I år blev det svensktillverkade skinnhandskar och goda ostar.

Har lånat några bilder för att visa hur många vi är, bara på insidan grindarna, sedan har vi nästan lika många som parkerar på utsidan.

Vi har lyckat i tre år få plats på område ett, på husbilsklubbens platser. Tur är väl det för där är vi ganska långt utanför den stora massan, längst bort mot sjön mitt på översta bilden.

Det blev även bekräftat att mina ägare inte ångrar sig en sekund över bytet till mig, Carthagon. De var inne i en liner for two och var lite rädda att de skulle vara lika sugna på den i år som på förra årets mässa. Men de kom hem till mig och sa att jag var så mycket bättre! Nu kan jag vara lugn och mina ägare kan vara nöjda med köpet av mig. 😊

En social helg är till ända och man är mätt på att ha sett husbilar till höger och vänster, men oxå fått mersmak på långhelg i husbilen igen. Fast då på en litet lugnare plats… Vi kanske ses nästa år igen?

Vi önskar alla en skön höst i husbilen!

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Tankar efter en husbilsmässa

 1. boihusbil skriver:

  Lite avis blir vi allt som inte besöker mässan utan är ute på rull i Europa. Men den där campingkänslan är vi inte det minsta avundsjuk på. Bekvämt med hemmet nära så klart, men frågan är om vi hade mäktat med det 😀

  • tiaregndroppen skriver:

   Liiite trötta efter denna ”uppfriskande” långhelgen 😬. Om det är intrycken, grannarnas festande, bruset på mässan eller att man själv suttit uppe till midnatt med goda grannar kan man ju fundera på 😂

 2. Kors och Tvärs skriver:

  Det är ju ganska hektiska dagar, men ändå roliga. Och även om vi sagt många gånger att nej, nästa år åker vi väl inte, så är vi ändå på plats. I år var det 16:e året på raken :p Det måste vara lika beroendeframkallande som själva husbilslivet 🙂
  Ha en härlig höst!

 3. Snygga bilar på den där bilden nere till höger 😜. Sparade faktiskt ner den bilden med 😂
  Kort och intensivt blev det för vår del 🥺! Nästa år ska vi lägga in om semester i januari 😂

  • tiaregndroppen skriver:

   😂 nästa år kanske vi tar en vecka i Mosel på vinfestivalerna istället 🍷🥂☺️ eller Düsseldorf mässan…😂😂 Kände att mässan gav inte så mycket. Det var bara umgänget som gav valuta för pengarna i år.

   • Fanny skriver:

    Hej! Trillade in här av en händelse! Vad var det du kände som inte var bra på Elmiamässan? Varför gav den inget?

   • tiaregndroppen skriver:

    Hej Fanny, det kändes som mässan i år var mycket samma, samma som förra året och året innan. Man lovade mer försäljning men även det var ungefär som tidigare år. 🤔Eller har vi bara vart med för många år på raken och har dessutom precis bytt till vår absoluta favorit HB. 😀

 4. FREEDOMtravel skriver:

  Så skönt att ägarna är nöjda med dig!!! Jag hörde nog en del festande när jag skulle somna, men så trött som jag var varje kväll så somnade jag ändå på en sekund … 😉

 5. Dessan skriver:

  Kikar in här och gratulerar till Carthagon💐Vi kör också Carthago E-line och vi är supernöjda.☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s