På väg österut…försökte med en stad, hamnade i annan

Tidig morgon och vi körde österut på en av Sveriges vackraste motorvägar, E4 mot Stockholm från Jönköping. Denna väg slingrar sig på Vätterns östra sida, uppåt uppåt uppåt. Utsikten är ljuvlig! Inte ofta man kan njuta av att åka på en motorväg.

Vi hade brått iväg imorse för att undvika köerna vid Gränna pga vägbygge. Frukosten serverades därför vid Brahehus. Kylskåpet fylldes på Ica Maxi i Linköping och lunchen åta upp på rastplatsen Stavsjö Tintorama. Sedan var vi nästan framme…Vi körde genom vårt vackra svenska vårsommarlandskap till Nyköping som vi inte besökt tidigare. Men det blev inte denna gång heller eftersom ställplatsen för 8 bilar var full. Så vi hamnade i Trosa som absolut är värt ett besök eller två!Mysigt med alla dessa gamla träbyggnader och vattnet som man kan strosa längs genom hela lilla staden. Vädret var dock inte på vår sida, kallt och grått. Denna gång fick vi plats i småbåtshamnen på första raden, förra gången vi var här (i höstas) stod vi i hamnen. Utsikten från diabildsfönstret var helt ok. 😊

Och plötsligt händer det…och solen värmde upp oss när molnen gav vika. Sedan fick vi närgånget besök, nästan så de hoppade upp på min trappa.😳 Nöp min ägarinna på handen när knäckebrödet tog slut. 😂Kallt men såååå njutningsfullt! Här står man bra 😊

Imorgon blir det 10 mil till storstaden Stockholm och Långholmens ställplats.

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till På väg österut…försökte med en stad, hamnade i annan

 1. Husisblogg skriver:

  Ja av bilderna att döma så går det verkligen ingen nöd på dina ägare, klarblå himmel även om då graderna kunnat vara bättre.
  Alltid trevligt att få komma till nya ställen och få se sig omkring.
  Allt gott och fortsätt ta hand pm dina ägare.

 2. Ser väldigt fint ut! Den platsen kan vi absolut tänka oss att stå på, men vi hoppas vi får bättre väder när vi testar 🙂 Hoppas det är lite varmare grader i Stockholm

  • tiaregndroppen skriver:

   Det som är bra med Trosa är att här finns ytterligare en ställplats förutom de två vi testat. Den tredje är vid fotbollsplanerna en bit in i samhället (vilket ju inte är så stort) så man får plats oavsett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s