Sex säsonger med husbil

Nu tyckte min ägarinna att hon ville få lite koll på statistiken för mig Challanger Sirius och min föregångare Hobby Van. Så hon har roat sig med lite siffror nu på morgonen. 🙄

misstänker att det är pga att den där kartan ligger framme igen 😅😂

Även lite på olika rabatter genom åren har hon funderat på…

Det har varit Nordic camping checkar för 178kr per natt och billigare båtturer med Smile medlemskap på Scandlines båtar och bordershop shopping. Dessutom en massa andra medlemskap som kommer att ge fortsatt lägre priser.

För 2019 blir det test på First camps checkar för 95kr natt och Acsi medlemskap med 14-18 euro per natt under lågsäsong i Sverige och övriga Europa …. samt fortsatt användande av Scandlines Smile och Stena Lines medlemspoäng som sedan används till båtbiljetter som delbetalning. Hos båda kan man dessutom hitta billigare medlemspriser om man är ute i god tid.

Även brobizzen ger rabatter på Öresundsbron och HH-ferries/Scandlines Helsingborg-Helsingør. Efter betald årsavgift åker man för halva priset mao så behövs en överfart respektive väg och resterande året är rabatterat.

Stora Bält bron har tyvärr blivit en dyr väg pga att jag väger över 3500kg 😳 för övrigt kostar jag inte mer än min föregångare då vi båda har ungefär samma längd 6,97 – 7,45.

Lite mer statistik…

Hobby var min familjs första riktiga fritidshus på hjul (husbil) under 2013-2016. Challanger, alltså jag, är min familjs andra fritidshus på hjul 2016-2018 (fortsatt).

Besökta länder…antal nätter…körda mil…Ställplats kr/natt…Kr/natt(ställpl.+mil+båt)

2013; DK, FI, SE… 51… 867 mil… ingen statistik för övrigt skrevs ned första året 😔

2014; DK, NO, SE… 27… 376 mil… 118 kr… 280 kr

2015; DK, DE, SE… 57… 415 mil… 152 kr… 377 kr

2016; DK, DE, FR, SE… 57… 1074 mil… 129 kr… 484 kr

2017; DK, DE, SE… 81… 1100 mil… 139 kr… 435 kr

2018; DK, DE, SE… 56… 837 mil… 102 kr… 494 kr (många färjor blev det 🚍🚢)

Nu kommer någon att kommentera att ja och lån, service mm kostar oxå. Ja visst gör det, men det gör det ju oavsett om man åker eller inte. Den kostanden har vi sett som en investering i oss själva och inte en årlig kostnad för semestern. Dessutom är den delen väldigt beroende på bil, ålder på densamma, verkstad, ort, lånemöjligheterna eller behov, vilket är väldigt individuellt. Därav tar vi med det som vi anser vara jämförbart mellan HB’n, personer och för oss den mest intressanta delen och som vi väljer att dela med oss…

Så nu är det väl bara att börja planera 2019 som blir första året med fyra veckor i sträck på rull… och dessutom många vår helger eller några hela veckor om man planerar smart för semester…🤩

Vi ses snart 🚍😜🤗

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Sex säsonger med husbil

 1. Husisblogg skriver:

  Statistik är alltid trevligt att ta fram och läsa.
  För några år sedan hade mina ägare också fyra veckor tillsammans med mig och det gillade de verkligen. Var då i Kroatien och Tyskland så ska bli spännande att se vart ägarna tar dig.
  Mina ägare köpte också såna värdekuponger på First camping och har nu bokat de första under påsken. Men det var ”knöligt” för de fungerade inte först utan det blev mailkontakt med deras servicecenter och därefter fungerade värdekupongerna. Smidigt och väldigt bra pris.

 2. Härligt med lite statistik, det tycker jag ger en bra överblick och underlättar beslut framöver. Kul att räkna fram en snittkostnad per dygn! Det kanske jag tar efter 🙂 Hoppas 2019 ger er många fina turer.

 3. Ja nu börjar man snart bli lite sugen 😜, snart…. 😊
  Vår plan är oxå att för första gången ha 4 veckors semester 😍, ska bli härligt!!!
  Visst är det gött att ha allt framför oss ☺️
  Ha de gott 🌞

 4. FREEDOMtravel skriver:

  Vilken ordning och reda! Imponerad! 🙂 Förresten, er blogg ser just nu (för mig) konstig ut och jag har svårt att kommentera (kommentarsrutan är minimal och jag får scrolla jättelångt för att hitta skicka-knappen). Det har varit samma problem på andra wordpress-bloggar, och då har det lösts genom att de uppdaterat temat. Har ni kanske också någon uppdatering av temat som väntar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s