Vintern och mörkret fortsätter…

Och det är just då som det är så kul att få igång de grå cellerna och börja planera våren. Jag har fått en biljett till Tyskland till påsk och hem via Danmark 10 dagar senare 😊 Känns helt ok så här under täcket och med det vita kalla som ligger runt mig.

Och som ett kul paket på posten fick mina ägare en utmaning av Freedom Travel så här kommer svaren…

VEM ÄR DU NÄR DU RESER? -EN LISTA OM RESENÄRSTYPER…

1. Dyka ifrån poolkanten eller smyga ifrån badstegen?

Definitivt smyga eller kanske kasta sig från badstegen, ibland tom från poolkanten, men dyka? Aldrig!! 😳 Helst dessutom kasta sig från badstranden 😂

2. Backpacker eller Suitcaser?

Har varit backpackers och han har det nog i blodet fortvarande då han alltid tänker att jag kan packa mitt i min rygga… Hon, Nej 🙄 då får vi inget extra med hem!! Så då får det bli suitcaser. Men hon reser gärna med bara ryggsäck på sina jobbresor. Eller med liten fyra-hjulare som tillägg när det är ett måste.

3. Packa kvällen före eller packa i god tid?

Det där med kvällen före har hon provat typ två ggr och båda gångerna har blivit närmast katastrof 😨 Inget var med, inget passade ihop 🤥 och massor fick inhandlas väl framme… så definitivt packa i god tid och packa alltid med packlista🤔!!

4. Sladda in på tågstationen/flygplatsen precis på håret eller vara där en timme innan deadline?

Sladda in på tåget, det testade hon med sin farmor på sjuttiotalet i Helsinki genom att hoppa på tåget i farten😱. Kanske det som gör att hon vill vara i tid eller så blir hon stressad. De räknar alltid baklänges kvällen före och äter frukost i lugn och ro på flygplatsen… Men faktum är att hon har börjat slira lite på det där under sina jobbresor…kommer bara en halv- en timme före nu. Kanske för att hon inte vill behöva åka hemifrån före 4:30 😵😴

5. Paketresor eller sy ihop själv?

Kan ju tro paketresor eftersom de då och då tar en charter. Men faktiskt är det bland ”det värsta de vet” att stå och köa med ovana resenärer / ”turister” eller åka flygbussen med alla andra och att gå på turistgatorna och att äta på ”turistfällorna”. Smidigt med att hitta flyg och hotell ihop till ett bra pris ibland, men sen räcker det med paket för deras del.

6. Foodie eller naturjunkie?

Mat och natur är väl två av de viktigaste anledningar till att man reser. Så, pass på denna fråga!

7. Skidsemester eller sandstränder?

Kan bara svaras på med en bild 🥰

8. Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?

Gärna både ock om semestern räcker till. De vill gärna se nya platser men har oxå favoriter som de återkommer till, så som Barcelona som har allt, London med sin härliga shopping och atmosfär, västkusten, Stockholm, Köpenhamn…

9. Roadtrip eller tågresa?

Tåget är perfekt för att ta sig från en punkt till en annan och samtidigt kunna jobba, röra på sig, stäcka på sig. MEN en roadtrip med husbilen, det finns inget som slår det. Dessutom så gillar bägge att köra bil så det är aldrig några problem med Vem som skall köra.

10. Systemkamera eller mobilkamera?

Bägge två! Tillfället får avgöra. 📸 Försök ta kort på en alptopp med mobilen 🙄 eller att ta med sig systemkameran till stranden eller på en cykeltur utan väska… Bägge två skall bara med på HB semestern och sedan får tillfället avgöra. På strandsemester får systemkameran stanna hemma.

11. Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Hon är kvällsmänniskan i familjen, men hon är oxå morgonmänniskan på helgerna. På vardagarna vinner han med sin 5:15 väckning 😵 Då är hon inte pratbar 😂

12. Spanien eller Italien?

Absolut Spanien fast även Italien 😂😂 Jobbigt när de gillar båda länderna🤔, men Italien drar lite då och då och Spanien drar alltid, så då måste Spanien vinna. Italiensk mat är gudomligt men sen så vill man inte ha det på ett tag. Tapas funkar alltid och även annan spansk mat. 🤭

13. Läsk eller vin?

Absolut inte läsk men kanske bubbelvatten… Vin absolut JA! Bubbelvin? Ännu mera Ja 😂räknade till sex bilder med bubbelvin bland hennes iPad bilder 🙄

14. Äkta böcker eller ljudbok?

Ljudbok alla gånger! Förr var det alltid typ tre fyra riktiga / pocket böcker med på resan. Numera, inte en chans att de skulle bära med sig böcker i onödan. Tänk att kunna blunda eller bara se på naturen utanför när tåget rullar vidare och någon annan (en bra läsare) läser åt en. En sån skön vila! Men hitta en bra läsare med en röst som du tycker om!!

15. Fanns inte med som fråga men hon saknade den så här kommer den… Storstad eller landsbygd?

Storstad alla gånger var tredje fjärde ort, däremellan absolut härliga landsbygd/småstad med alla sina gömmor, natur och ofta härliga små familjära goda restauranger 😍 Tur båda finns annars skulle nog mina ägare gå krupp 😅New York 2018

Enön 2017

Mosel 2018

Bønnerup 2018

Med detta välkomnar vi året 2019 och snart den nya HB säsongens start…

Vi ses väl snart på vägarna igen!! (Känns kanske långt borta med all den snö som just nu täcker i stort sett hela Sverige, men snart är vi där) 🚍🚲🚲☀️🥂

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s