Från en ställplats till en annan

Vi börjar med kvällens roligaste aktiviteter först idag 🙄😉

Efter en sådär sjutiden börjar det bli fullt på ställplatserna hör i Tyskland. Bästa tiden att då en plats är mellan tio och fyra. Men efter sju då börjar det stora ställplats racet. 😂 en efter annan kör in, vissa kommer i karavan tom tre kompisar kommer ihop i hopp om en gemensam plätt…hitintills har vi aldrig sett sådana grupper få någon plats alls så sent på kvällen. Man undrar ju vart de tar vägen sen??? 😳 I bästa fall knör de sig in på en liten plätt och skall vända där och bakpå ser man ett släp 🙄

Tillbaka till dagens händelser… Vi lämnade Lindau i morse för att köra mot Friedrichshafen men någonstans på vägen ändrades rutten till Meersburg. Tur för henne som körde att det var lååååånga köer så att han hann ställa in gps’en till ny adress. Från en tysk grusparkering till en annan… men den i Lindau var verkligen bara en parkering för där fick man ha typ en meter mellan bilarna. Här har vi gott om plats eftersom vi har elstolpen mellan oss och grannen. Vi körde in i ett vindistrikt med vinrankor högt och lågt längs kullarna. Mina ägare lämnade mig här uppe på ställplatsen och begav sig hungriga ned mot stan. (De hade tvätt-tid idag 12:00 när vi kom fram😬😂, eller i alla fall så skulle hon tvätta all smutstvätt då vädret var perfekt för det)☀️😎

Ännu en otroligt vacker liten stad, som låg uppe på kullarna mellan vinplantagen. En kilometer nedför till stan skulle betyda lika långt uppför…Det fick bli grekiskt idag och med 15 minuter till godo tills köket stängde fick beställningen bli något snabbt och enkelt. Mina ägare var kvar på restaurangterassen när personalen gick hem, så de hade en helt egen liten terass medans de åt 😎🍷. 32 C och grekisk mat, helt plötsligt fick mina ägare en stund i Grekland. 😁

Efter maten blev det mera vandring i staden och även en kaffe och varsin Johannisbeernektarchorle. 😋 Så gott och svalkande…svartavinbärsjuice med bubbelvatten 😂

Där satt de i värmen och bestämde sig för en dopp, men då måste de först komma upp till mig för att sedan gå ned till stan och sedan ytterligare med en kilometer till ned till hamnen…😂 
Ja ja vill man bada så… men denna staden har fixat det så bra att man kan med en del av sin parkeringsbiljett gå till turistbyrån och få ett citycard som ger gratis citybuss och rabatt på museerna…så de tog bussen hem efter badet…

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, Tyskland. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Från en ställplats till en annan

  1. Matts Torebring skriver:

    Under hela 2 000- talet, som vi rest med husbil i Sydeuropa, brukar jag säga första veckan i juli, ”Nu är det för mycket folk, nu åker vi hem”. Köandet till plats är inte roligt. Ni har det gott tror jag i alla fall.

  2. tiaregndroppen skriver:

    Vi håller oss till tider som passar oss och då brukar det fungera med att hitta ett hål till oss, värre är det med dem som kommer på kvällen och tror att de skall få plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s