Regensburg en av Tysklands äldsta städer

Vi körde söderut igen och orkade ta oss till Selb, porslinsstaden med outlet för en mängd olika porslinstillverkare, där lunchen intogs på outlets café. 

På’t igen, upp och ned för backarna rullade vi mil efter mil på motorväg och funderade om vi inte skulle stanna i Regensburg. Jag fick plats på en jättestor parkering som var överfull på ena sidan av bron och nästan tom på andra sidan, förutom de 10-tal husbilar som parkerat där. Mina ägare tog sig gåendes in till staden. 

I skriftliga källor nämns platsen som ett romerskt kastell omkring år åttio och mina ägare tyckte att staden kändes som en italiensk liten stad. 

Under tiden kom det en häftig regnskur som gjorde att mina ägare fick ta sig till ett café. ”Dyraste kaffet hitintills!” blev omdömet…8,5 euro…ändå billigare än två kaffe hemma. 

En väldigt mysig stad där man lätt kan gå vilse om man inte håller koll på domkyrkan. 

De kom tillbaka till mig och jag styrde mot stadens camping som skulle ha ställplats för 18 euro. Men den var bara för HBn kortare än sju meter, så där fick vi inte stå.😳 Men kör gärna in på campingen för 35,50 euro.🙄 Nej tack tyckte min familj, en ”öst tysk” camping a två stjärnor blir aldrig värd 350kr. För fem euro tömde han snabbt toaletten och vi körde tillbaka till parkeringen som är gratis 😂 och står nu här för övernattning innan vi fortsätter imorgon mot Salzburg. 

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, Tyskland. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Regensburg en av Tysklands äldsta städer

 1. husisblogg skriver:

  Smart av dina ägare att inte bli ”ockrade” av de campingpriserna.

 2. Kors och Tvärs skriver:

  Vilken rolig regnbågsfasad! Ja man måste ”vara om sig och kring sig” annars kan pengarna lätt segla iväg 🙂

 3. Eva Ferngren-Rosell skriver:

  Hej! Jag tror vi mötte er på väg 299 för en stund sedan. Vi övernattade i Piding och fortsatte i morse norrut. Sista veckan på semestern… Kör försiktigt!

 4. Matts Torebring skriver:

  Ni är riktigt kulturella och besöker nästan allt, som vi oftast kör förbi.

 5. FREEDOMtravel skriver:

  Staden ser väldigt fin och mysig ut! Men vad trist att det var begränsning på längd på husbilar … Och camping kan ju bli dyrt. Vi står på camping nästan varje dag här i Polen, men här kostar det oftast mellan 170 – 180 kr inkl el och WiFi. På några campingar vid storstäder har det kostat upp mot 250 kr, men det är det dyraste vi har betalat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s