Dresden, vår första sommardag

Vi somnade till ca 25 C igår och vaknade till 24 C. Det kan man väl kalla sommar? Ingen hos mig klagar på värmen, tvärtom de njuter 😎 men håller sig i skuggan 😂

Mina ägare gav sig av med sina cyklar mot Elbe för en cykeltur på någon mil. Staden är byggd på bägge sidor av Elbe och längs floden går cykelbanor på bägge sidor så det är en enkel cykeltur även för den ovane. 

På vår motsatta sida finns en sommarkonsert arena och flera härliga sommar pubar med sandstrand mellan tårna på besökarna. Det finns även beachvolleybolls planer som verkade vara populära bland ortsbefolkningen såhär en söndag. 

Efter rundan på två mil var det dax för lunch och mina ägare valde en caribiansk restaurang. Efter lunchen fick även cyklarna stå och staden intogs med kameran. 

Hela staden är stenbebyggd med massor av fina gamla byggnader.  I värmen satt de flesta turisterna ute på barerna och intog en aperizol spritz eller två. Och det mesta var ju stängt idag på tyskt vis…

Detta var Dresden för denna gången, imorgon fortsätter vi söderut mot Salzburg. 

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, På cykel, Tyskland. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dresden, vår första sommardag

 1. husisblogg skriver:

  Nu bjuder du dina ägare på både fint väder, härliga cykelturer och fina städer och omgivningar, nu måste de vara glada 😀.

  • tiaregndroppen skriver:

   Visst e vi glada allihop, men igår kväll kom åskan och nu är den här igen. Skall regna i fyra dagar i hela området här nere. Så nu rullar vi sakta och hoppas på lugn färd. 🌩⛈🌥

 2. Matts Torebring skriver:

  Det är många år sedan nu, som vi rörde oss i utkanterna av Dresden. Då kändes sta´n lite grå och tråkig. Vi var inte inne i city någon gång, där ser det annorlunda ut. Värmen som vi saknat, har ni hittat i alla fall. Ha det gott!

  • tiaregndroppen skriver:

   Ja Dresden känns ganska modern jämfört med när vi var här senast typ 15 år sedan. Värmen och åskan är på, på riktigt här nere nu, 28-29 C ⛈🌩🌤

 3. Kors och Tvärs skriver:

  Dresden var en upplevelse tyckte vi när vi var där för kanske 10 år sen. Är ni nu neråt de hållet, missa inte Spreewald och alla kanaler!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s