Framme i Salzburg

Vi avslutade kvällen i Regensburg med en vacker solnedgång. 

Detta kanske inte är den vackraste och mest romantiska ställplatsen, men den är gratis, en lugn plats, det är tyst (tystare än i Dresden) och min familj har fått besöka en vacker och romantisk liten stad. 😁

Det blev morgon igen, redan vår fjärde 😳, och det var dax att köra söderut igen. Vi följde väg 299 och jag puttrade fram bakom lastbilarna i lagom takt upp och ned för backarna på landvägen fram.  

Vi såg två husbilar på hela resan idag och en var svensk! 😁 heja heja🤗, de kanske såg oss? Hon körde första biten och han fick ta oss in i Österrike. Go boxen fungerade och pep som aldrig förr, det lät dyrt 😬🙄😳

Hon läste kartan och gps’en och vi tog oss till Ikea, ingen bra parkering för oss här inte…fortsätt en bit till…mässcentrum, mmmm 30 euro per dag…lika bra att köra till panorama campingen. Här fick vi plats för 37 euro inklusive allt! Nu bor vi kungligt och fick en bra plats längst upp. (Kan lova att här blivit fullt sedan dess). 

Mina ägare packade ut cyklarna och gav sig av ned för slänten mot staden. Ca 5km längs vattendrag och flod, helt ok cykling i 28c. Cyklarna fick inte heller följa med in i city utan fick stå kvar vid floden. Staden är så vacker att se på där den klättrar mot bergskanten (och så var oxå det gamla paret på väg mot sin kväll i staden i dessa typiska kläder lederhosen och dirndl –  förlåt att ni blev fotograferade men ni gör liksom det hela mera perfekt😍). 

Skall det vara tidstypiskt så skall det. Både Zara och MC Donalds mfl hade gjort sina skyltar enligt gammal tradition 😎 tom övergångsstället lyste av kärlek 😅😂. Barnen lekte vid vattenspelen i staden, vilket bara visar vilken rik stad detta är. Grön och frodig, färskt vatten finns överallt. 
Det spelade ingen roll vart mina ägare vände blicken, så var det bara vackert och genomtänkt. Tom biergarten var en oas mitt i folkvimlet. 

Självklart besökte mina ägare ett antal trachten för att se på ortens vackra dirndl’ar. Och tro inte att de missade äggaffären! 
Hon har besökt affären förut med konståkningslaget när de var här på Mozart Cup, men blev ändå yr av alla ägg. Detta är en affär full med målade riktiga äggskal. Man vågar knappt röra de för att man är rädd för att göra sönder något. 

Innan cykelturen hem blev det italiensk Osteria (förlåt halväten mat, men fotografen var för hungrig och glömde bort sig 😂) 

Hemåt igen, in med cyklarna i mitt garage och himlen öppnade sig i konstant regnande. Detta var Salzburg och vart skall vi sedan, ja det vet inte ens jag, men det kanske mina ägare berättar för mig imorgon vid frukost. 😬😂

Detta inlägg publicerades i Österrike, En Challanger på väg, På cykel, Tyskland. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Framme i Salzburg

 1. husisblogg skriver:

  Vad du tar dina ägare på häftiga äventyr. Hoppas nu du blev ren i regnet så ni slipper få mer av den varan på er resa.

 2. FREEDOMtravel skriver:

  Fina bilder både från grön natur och en vacker stad (där vi inte varit). Önskar er en fortsatt fin resa! (Den dyraste campingen vi stått på i Polen kostade nästan 250 kr inkl el och WiFi, men ofta ligger priserna på runt 180 kr inkl allt).

 3. Äggaffären var väl en häftig upplevelse. Ser så spännande ut att komma till dessa trakter.

 4. Kors och Tvärs skriver:

  Salzburg är verkligen lite äggstra 🙂

 5. Matts Torebring skriver:

  Jag sa just spontant vid fikat, om vi skulle åka tillbaka till Österrike, detta innan jag läst ditt inlägg. Byn Itter, nära Kitzbühel, var vår första kontakt med Österrike. Sedan återvände vi med husbil till Itter och även hotellboende uppe i byn, när vi åkte skidor. Österrike är makalöst underbart, men lite vädertyp som hemma. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s