Öland igen!

Man börjar ju undra om det inte finns andra ställen att åka till… Men när vädret får styra så blir det kanske så här…🤔

Snart framme

Jag packades för att min familj skulle flytta ut till mig på lördagen. Det blev fredag kväll och de kom till mig med sina väskor och drog igen dörren. Jag startades och vi var iväg 😅😂😂

Ned till Halmstad och sedan österut… tanka på Preem i Växjö och klockan var redan över tio… ställplatsen här får duga…Fullt, vad trodde vi, det är ju gratis. Vi rullade någon mil till och sedan blev det grusväg…Fullt, självklart en fredagskväll (natt). Vi kom ut vid Furuby och här fanns en parkering vid fotbollsplanen. Här sover vi!

Målet

Frukosten intogs på rastplatsen vid Hällsjön och sedan rullade vi hela vägen till målet.

Sista platsen

Det fanns en plats kvar när vi rullade in på ställplatsen i Sandvik på Öland. Den tog vi för här skulle inte rullas en meter till.

Sandvik

Här blev det jättebra att stanna. God fisklunch från fiskbutiken och massor av sol och härliga vågor. Soldiset kom in efter någon timme och gjorde allt helt grått. Man såg inte ens stranden till slut.

Fullgod plats

Soldiset försvann lika fort som det kom och njutningen fortsatte. Nu var det semester (i allafall för den manlige delen av familjen)

Fåglarna attackerar

På promenaden blev Alvin attackerad av fåglarna längs stranden. Man såg inga ungar och Alvin gick snällt bredvid matte. Men de attackerade flera gånger och var fem centimeter från att hacka honom i huvet.

Vyer i Sandvik

En underbar svensk sommardag! Nu kan man förstå valet av Öland på första semesterveckan. Vädret fanns ovanför Örebro eller på Öland…

Magisk kväll

Det blev en magisk kväll med solnedgång med havets brus och rullande stenar…

På morgonen efter Alvins tidiga promenad var det redan kö till platserna ute på kajen. Men precis när de var tillbaka gick min ägarinna och Alvin och paxade en plats.

Ägaren fick dra upp gardinerna, stänga fönster och ta upp stödbenen… strax stod jag på min nya plats med nosen ut mot havet och fastlandet.

Vacker utsikt

Så om de nu kan få Wi-Fit att fungera blir de kvar här, då hon har två arbetsdagar kvar fulla med möten från 8-18. Skönt att vara på semester ”mode” direkt efter på kvällen då.

Lek på havet

Hoppas ni har det bra därute alla vänner! Nu skall vi njuta av Öland!

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Öland igen!

 1. Husisblogg skriver:

  Vad synd ni inte hörde av er, min plats stod tom och ledig. Även om ställplatsen (knappt värd namnet) i Växjö är full så är det okej att ställa sig längre bort på parkeringen.
  Sandvik, det är ju så fint och helt gratis de två sista gångerna jag varit där. Nu kanske allt är klart så de börjar ta betalt igen?
  Njut vidare av Öland!
  Allt gôtt

  • tiaregndroppen skriver:

   Hade inte klockan hunnit bli så mycket så hade vi nog hört av oss. Det är långt att köra mellan er och oss 🙈
   Men vi såg lugnt o skönt när vi väl hittade ett ställe att stanna på.

 2. FREEDOMtravel skriver:

  Vilka härliga bilder! Vi var alldeles nyss på Öland, sååå fint!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s