Karlskrona en asfalterad pärla

Mina ägare visste att dit vi skulle, där är det huggsexa om platserna och de med el, de slåss man nästan om och första ledet, det kunde de glömma… Så jag väcktes upp direkt när hon vaknat och sedan så styrdes jag österut en 30 minuter.

Väl framme klockan nio såg vi att även parkeringen numera blivit ställplats, man hade markerat platserna med nummer på gatan. När vi kom och såg HB’n byta plats så snart någon tänt lamporna på den ordinarie Ställplatsen, för att få el platserna, tänkte vi att vi får nog ta nästa ställplats. De vände på huvudet och där fanns en ledig plats! Längst fram!!

Så här står jag nu på en plats längst fram!

Mellan de numrerade platserna finns två onumrerade för säkerhetsavstånd. 80 platser finns här nu och ett antal till precis vid toalett huset. Betalningen sköttes via GoMarina appen, så det var väldigt smidigt.

Karlskrona ställplats har blivit en asfalterad pärla som många vill stå på och nästan slåss om att få plats på. Några till bytte plats eller åkte fram till ca 11 sedan var det bara dem som inte fick plats som körde runt runt här.

Mina ägare gav sig av på promenad efter några arbetstimmar och lunch (ja hon hade en arbetsdag idag). Det blev årets första shopping! 70% på Åhléns och 50-70% på Rabalder, så det blev storshopping. 😬😅😂

Därefter skulle de gå runt Karlskrona ”ön” men han bara till andra stranden för där fanns en pop-up restaurang så det fick bli ett (litet 😳) glas rödvin och en stenugnspizza som de delade på. Alltså man kunde säga att de delade på ett glas vin med…se bara på storleken för 75kr! Glaset är mindre än hans hand 😂😂😂😂

Men det var mysigt att sitta där i solen och se på alla båtarna och sommarfolket.

De fortsatte promenaden norrut.

Och njöt av vädret även om vinden tvingade fram långärmat, men solen sken och vyerna var fantastiska. De lämnade påsarna hos mig och fortsatte ut på Stumholmen.

Där var det dax för glasspaus! Eftersom glassen smälte i solskenet så måste det fortvarande varit sommarvärme.

Här påStumholmen hade man bygg bostäder (till alla 😉) i alla gamla byggnader och här på Karlskrona häkte finns även vandrarhemmet.

Stena Line kom kom lagom från polen för att bli fotograferad. Färjor är på något konstigt vis vackra ute till havs.

Det blev en Gevalia stund av färjans framfart. Nästan som en reklamfilm 😍

Numera är det gratis att gå på Marina museet som ägs av staten, så det kanske blir ett besök innan det blir vidare färd… Man kunde t.o.m. komma runt båtarna som låg till kaj vid museet så hon passade på att ta ett foto på oss husbilar som står på kajen mittemot. Du kan faktiskt se oss på två av bilderna! Även om vi är mindre än myror på den där du ser fartygets front…😂

Redan torsdag, ny dag nya möjligheter som det heter…en vecka kvar till andra utökningen av familjen… Den första väntar vi ivrigt på fortvarande 😍

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Karlskrona en asfalterad pärla

  1. boihusbil skriver:

    Vilken tur ni fick plats! Karlskrona tänkte vi besöka senare när semestrarna är slut, tack för fina bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s