Dax att presentera bloggen HobbyOnTheRoad

Vi fick en utmaning av Reiselinda som skapat Facebook gruppen Husbilsbloggarna och en utmaning kan man ju inte hoppa över 😉

Allt som jag återberättar här finns också att läsa under de olika blogginläggen som jag och mina företrädare har skrivit här sedan HobbyOnTheRoad föddes för lite drygt 7 år sedan.

Presentation av husbilens besättning inkl husdjur maskotar

Det är jag HobbyOnTheRoad (3) som äger bloggen, med mig på mina resor har jag mina ägare…

I framtiden kommer säkert även mina ägares ”barnbarn” att få åka med.

Jag har med mig mina maskotar Anki och Skalman (det är han som njuter av livet, har ät och matklocka och har sitt eget hus med sig, precis som mina ägare 😉).

Hon skulle dock vilja ha en hund igen! Det var 15 år sedan deras Golden gick bort i cancer och enligt henne så vore nu bästa tiden att skaffa sig en ny familjemedlem…så någon som vill ha en fodervärd, här finns en!

Vad har ni för husbil och hur har eran «Husbilsresa» sett ut? Hur länge, hur många och varför?

Mina ägare började med en minibuss av märket WV caravelle som de inredde själva. I den var dem två vuxna, två småbarn och en golden…

Därefter blev det campingliv i Sverige i ett antal år. Först med en begagnad Sprit musketeer och sedan med en ny familjevagn från Vimara.

När barnen flyttat hemifrån åkte mina ägare till Mallis på cykelsemester och kom på att det var just cykla de ville göra på sina semestrar. Där och då föddes drömmen om HobbyOnTheRoad.

Den första husbilen var en halvintegrerad Hobby van DL 550 GESC och köptes in hos Forsbergs fritidscenter i Hyssna. Valet utgick helt från bra sovmöjligheter = höga långbäddar bak, bäddbar till bred dubbelsäng.

Och bra kök och cykelplatser = stort garage. Sen skulle den oxå vara skön att köra även för henne.

Den andra husbilen, min företrädare köptes in tre år senare, även den hos Forsbergs, men denna hittades i Stockholm.

Valet föll på just på denna ett år gamla helintergrerade Challanger Sirius 3197 GA med hög dubbelbädd, då den tickade i alla krav som mina ägare listat upp och lite till. Det fanns bara en sak som kunde varit bättre och det var garderoberna.

Efter tre år började det bli dax att se över om Challangern skulle bli den HB som skulle stanna hos familjen eller om det var dax att byta?

I höstas såg mina ägare att Bengt i Örkelljunga hade två Carthagon som kunde vara av intresse. De hade ju suktat efter carthago de senaste två åren på Elmia mässan…

Jag, den tredje HobbyOnTheRoad köptes så in efter ett dygn hos Bengt en Augusti fredag 2019. Denna gång visste mina ägare precis vad de ville ha och har inte ångrat sig en dag över att de investerat lite drygt 1,6 miljoner på sitt rullande fritidshus, mig, Carthago chic C-line I 5.3 QB SL. Planen är att det är jag som skall vara kvar med min familj så länge HB livet lockar.

Vad är det bästa och sämsta med den husbilen ni har nu

Det bästa med mig är att jag kan ta mina ägare ut på nya äventyr så snart de kan för jobbet och att jag är precis allt mina ägare önskat sig i HB väg

Stor SL – salong lounge soffgrupp, mycket plats i salongen, vinkelkök, många skåp, garderober, separat toa och dusch, queensbedd på lagom höjd mm mm

Det sämsta? Måste vara det att deras semesterdagar inte räcker till… Hos mig…Inget som de hittat ännu men något som de funderade på var storleken 7,79 m och garaget kunde varit 10-20cm högre för att enklare få plats med cyklar inkl cykelställ.

hur ser era resplaner för 2020 ut?

2020 var för en gång skull planerat att vara i norra Europa pga att det är smått på gång i familjen… så sverige fanns på listan. Finland och Estland fanns med från början och Finland flyttades till en vårresa pga tillökningen men sedan kom något som kallas för Corona i vägen…😳

Hur det ser ut nu? Sverige och …Sverige, så det blir väl en tur norrut.

Har ni en favoritplats, ort, land, camping???

Norden är en favorit tillsammans med Tyskland. Finland som land och med sitt vackra landskap, men då de ännu inte kommit på detta med ställplatser och att resan över blir så hiskeligt dyr, blir det inte så många turer åt det hållet.

Danmark är en absolut favorit med sina ställplatser i småbåtshamnarna.

Tyskland är den absoluta favoriten! Billiga och bra ställplatser, billig och bra mat, enkelt och prisvärt att gå på restaurang.

Sverige är alltid Sverige! Vore det inte för att trycket på ställplatserna är så ofantligt stort, så skulle vi vara mycket mer här hemmavid. Tyvärr är Sverige ett dyrt land att semestra i och har ett ostabilt sommarväder på köpet.

Som det går att läsa av ovan så väljer vi ställplats i första, andra och tredje hand. Sedan om vi måste tar vi in på camping med alla barnfamiljer och alla som tror att de äger hela campingen🙄. Förlåt alla som vi nu trampade på tårna! Men det är lugnare på ställplatserna.

Berätta om något som hänt i erat  husbilsliv som ni inte kommer glömma!

Alla nya vänner vi fått! Alla upplevelser vi haft. 😍

Det går inte att skriva allt i detta blogginlägg. Tipset är att läsa vag jag och min familj upplevt tillsammans.

Det finns både positiva, stora och små händelser som etsat sig fast i minnet. Kanske som ett nytt inlägg en regnig sommardag någonstans i Sverige 2020. 😉

Vad är det bästa och sämsta med husbilslivet?

Absolut bästa är att ha ett rullande fritidshus med allt vad det innebär.

Och friheten, det är bara att packa med lite mat och kläder, slänga in cyklarna, fulla på lite vatten och man är iväg. Vart, kan man bestämma på vägen eller så tar man sig bara till närmaste ort på bästkusten 😉

Har ni något smart tips ni vill dela med er av till andra husbilsåkare eller kanske till någon som planerar att köpa sin första husbil?

Skriv en lista på vad som är viktigt för er för alla kommer att ha tusen tips till er, men de kanske inte passar just er.

Hur lång får HB’n vara? Vart skall ni resa, till små italienska byar eller lite överallt. Bara på sommaren eller även vår, höst och vinter?

Alltså hur mycket umgänges plats behöver ni inne?

Hur vill ni sova? Skall ni ha cyklar med, får de vara på utsidan?

Kommer ni att dusch i HB’n eller på allmänna toaletter?

Hur mycket bagage behöver ni ha med? Kläder väger mycket! Lika så mat.

Behöver ni den där ACn som alla pratar om?

Challangerns AC användes kanske 5 ggr förra sommaren i Italien. Mina ägare föredrar att öppna upp alla fönster och takluckor och sätta på en fläkt vid behov och planerade därför därefter, alltså har jag inte fått någon AC.

Vilka är era bästa hjälpmedel för husbilsresan?

Konverter och solceller som gör att man blir oberoende av att stå på elplats. Jag har Nespresso maskin och vattenkokare som två viktiga elektriska maskiner med mig. Mina ägare behöver ladda mobiler, paddor och ibland tom datorer, så då är det bra att kunna erbjuda el även mitt ute i ingenstans eller om alla elplatserna är upptagna. Oftast så står mina ägare utan el hela sommaren juni-augusti.

Kartor i massor…helst med ringpärm

Tysk Adac kartbok över Tyskland, Michelin över Frankrike, en lokal över Danmark och en Sverige kartbok och sedan en kartbok över Europa. Men alla brukar inte få åka med på resan, bara länderna vi planerat att åka i…och en stor Europa karta hemma som kan läggas på golvet där alla åkta vägar markeras och årets rutter planeras.

Sist men inte minst, här kommer alla appar som finns i min ägarinnas mobil då det är hon som planerar och älskar det.

Google maps, sök på husbilsparkering.

Maps.me sök på husbilsparkering eller stellplatz

Appen Stellplatz radar (är på tyska men funkar även om man inte kan språket)

Tips på platser från alla bloggar, men tips…anteckna ner dem för just när du vill ha en så har du inte wifi eller kan bara inte komma ihåg hos vem, var, när, du läste om den.

Garmin GPS 740 för HB

Sen var det det där med internet. Mina ägare har bara företagsmobiler så de kan inte surfa på dem. Har man fiber från Telia och skall bara åka i Norden så kan man för 100kr i månaden få deras mobila bredband.

Mina ägare tar ju mig runt i Europa och behöver ett wifi som fungerar, så de har hittat abonnemang hos Tre som fungerar för dem.

Välkomna att följa mig och mina ägare på våra äventyr! Och många blir det…närmare bestämt mellan 60-90 nätter per år.

Jag finns oxå på Instagram

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dax att presentera bloggen HobbyOnTheRoad

 1. bmlarsreseblogg skriver:

  Kul att läsa lite mer om dig och dina ägare! Det blir många varierande historier om hur vi halkat in på det här med husbil och hur vi lever våra husbilsliiv.
  Tack för trevlig läsning!

 2. Husisblogg skriver:

  Vilken trevlig ”berättelse” om dig och ägarna.
  Tycker också mig känna igen vissa av bilderna..😀👍🏻.
  Tänk så lika ägarna tycker med många andra, och vi gillar ju bägge att ta ut våra ägare på tur.

 3. FREEDOMtravel skriver:

  Roligt att läsa lite mer om er! Hoppas ni kommer iväg till fina Estland något annat år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s