Ny epok…med mig Carthago Celine

Får jag presentera mig…Det är jag som är Hobby On The Road from 30 Augusti 2019. Mitt namn är Carthago C-Line (Celine) modell 5.3 QB SL. Fast ingen kan svara på varifrån mitt SL kommer ifrån…

Min familj hämtade mig igår hos Bengt i Örkelljunga och dagen höll på att bli en av de sämre för mina ägare. Tidig väckning och iväg 06:00 för att vara på plats 8:00. Genomgång av mina specialiteter var först på agendan, sedan skulle alla papper överlämnas för att jag snabb skulle köras hem.

Min försäljare kom dock med det sämsta besked en HB ägare kan få…det är fukt i hela bakdelen på Challanger…😳😱 Hon höll på att svimma och behövde röra på sig🤯. Forsbergs garantiansvarige var tydligen inte på humör för det tog två timmar av väntande och sedan ett besked att nja vi kan inte få tag i dem i Frankrike. Nu började mina ägare bli riktigt arga istället så min ägare ringde sin kontakt hos Forsbergs och nu var saken i rullning… Visst har ni garanti, det skall inte påverka er eller Bengt i Ö. Vi löser detta. En lunch och lite pappersarbete senare var vi på väg hemåt…

Hemma packades jag med alla tillbehör efter några timmars arbete som min ägarinna behövde ta igen. Närmare bestämt så fick jag en last av ca 176,4 kg in i alla mina skrymslen 🙄🤫 Det tog bara sådär 5 timmar 😂 så det blev sängdags först vid 23-tiden för mina ägare. De typ ramlade i säng efter dagens emotionella berg och dalbana…

Jag styrdes till Varberg, men där var helt fullt överallt! Vinfestival och cykellopp…bara att vända kosan någon annanstans. First camp Kärradal hade plats, så det fick bli min första viloplats. Jag fotograferades till bloggen och allt hos mig testades. Matlagning på spisen, kyl mm först på gasol (luktar inget gott när något nytt skall trimmas in med värme – typ bränt plast) 🤢 och sedan på el. Dessutom var det en så där 28 c 🥵 så det blev varmt inne. Ugnen skulle köras in med 30 minuters inbränning. Sedan fick det bli matlagning i den varma ugnen.

Självklart skålades jag in med Cava när allt var testat och alla krokar mm kommit på plats. 🥂😍Vi står på campingens ställplats och trodde att här blir det lugnt… vid stugorna sjunger ett tiotal öststatsarbetare i kör till sin folkmusik…i husbilen framför sjunger en femåring ikapp med barnsånger varvat med poplåtar och bakom har två familjer grillfest… sista sommarhelgen i Sverige 🤔😂😂Men för övrigt är här fint och rofyllt 😅😉

Nu börjar äventyren på riktigt för mig och min familj. Nästa helg blir det svampplockning med den Franska vännen Rapido och helgen efter blir det Elmia…

Kör lugnt mina vänner – vi ses på vägarna eller på någon fin ställplats framöver! 🚍

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Ny epok…med mig Carthago Celine

 1. Husisblogg skriver:

  Oj oj, ja det var ett riktigt dråpslag att få sådär på kontoret då ni säkert bara ville iväg. Men vad skönt att allt löste sig till slut.
  Ser verkligen ut att vara en riktigt fin bil ni nu fått så hoppas nu att ni slipper fukt. Mina ägare ser framemot att få se bilen invändigt, och jag själv ser framemot att hälsa på mon Carthago-kompis. Fortsätt att njut av helgen!

 2. Reiselinda skriver:

  Låter som en omtumlande dag med ett härligt slut! Önskar er många fina resor framöver!

 3. Kors och Tvärs skriver:

  Oj oj vilken känslomässig berg-och dalbana. Så skönt att det löste sig även om det tog lite tid. I morgon är en annan dag, så njut av värme och skönsång 😀

 4. Grattis till Carthago chic E-line

 5. boihusbil skriver:

  Förstår det var en känslomässigt jobbig dag, skönt den slutade på bästa sätt. Det är viktigt att sköta din del med de årliga fukttesterna för garantin. Nu blir allt bara bättre tänker jag 🙂 Mycket lucka med nya bilen önskar vi i FrankirBoy

 6. hjulhusliv skriver:

  Oj, förstår att ni fick hög puls (underdrift!) Tur att det löste sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s