Hansestadt Lüneburg

Norrut var det bestämt, 14 mil är väl en lagom bit att åka tänkte mina ägare för nu skall vi se norra Tyskland… Men skall det behöva ta 2,5 timme på motorväg 😳. ALDRIG sa hon som nu satt vid ratten, jag kör gamla vägen! Lika lång tid det…men hellre rulla i 70 bland skog och byar än att ligga på rull på stau på motorväg. Så vi körde hit till Luneburg längs vackra ekskogar och genom mysiga små tyska byar. Att vi skulle till en riktig ställplats det visste vi, att vi skulle till en gammal stad hade de oxå koll på. Men att vi skulle till detta vackra! Det hade ingen berättat!Från gamla skolbyggnaden (helige andens grundskola) till bänkar var perfekt utsmyckade och allt väl bevarat. Varenda byggnad hade något speciellt. Spelade ingen roll om man såg till höger eller vänster, överallt fanns byggnader man ville föreviga. Ingen kamera idag…men han tog med den och tur var väl det!Stadens spa-hotellkomplex bestod av flera gamla byggnader som är välbevarade och renoverade till perfektion. …alla byggnader på den nedre bilden hör till Bergström hotell. …och där på övre bildens servering satt mina ägare och provade vita viner…

Det var en lyckoträff att åka hit. Vart vi skall imorgon, det har ingen tagit beslut om ännu…

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, Tyskland. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hansestadt Lüneburg

  1. Husisblogg skriver:

    Tänk vad många dina städer Tyskland har.
    Fortsätt njut av er semester!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s