Midsommar i Danmark har blivit en tradition

Under förra veckan fanns fortvarande flera alternativa orter att åka till. Danska fastlandet Jylland…eller Själland (Köpenhamnsön). Vad skulle då avgöra vart vi skulle?Vädret! Men också att hemresan på söndag inte får bli för lång pga ”minstingens” födelsedagsfirande. Att hitta nya deiliga platser i Danmark är fortvarande lätt och kul så varför ändra på traditionen att fira midsommar i DK. Man söker efter en havn eller lustbådhavn och hoppas på att de har en ställplats vid bryggan.

Det är nästan alltid en självklarhet med en fiskrestaurang och eller en fiskeribod där man kan köpa färsk fisk och fiskfärsbiffar (som min ägarinna älskar) i de dansk hamnarna oavsett storlek då danskarna kan sin hygge. Denna gång skulle vädret bli bäst vid Själlands södra del, så vi valde ett nytt ställe. Rødvig är en fiskehamn nära Stevns klint. Hamnen har två ställplatser. En vid fiskehavnen och en vid badstranden. För vår del var platsen i Havnen en klar vinnare pga att mina ägare gillar att sitta och se på båtarna och trafiken på sjön. Det är en ganska stor hamn i en liten by. Kanske inte så romantisk för övrigt, men perfekt för att få sitta på bryggan och se på havet, båtarna och lyssna på fiskmåsarna (🙄😅).

Misstänker att Stevns klint också är anledningen till att så många besöker platsen, inatt var vi 12 HB’n bara här i hamnen.

Detta inlägg publicerades i Danmark, En Challanger på väg. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Midsommar i Danmark har blivit en tradition

 1. pkjellsson skriver:

  Håller med om att ställplatserna i hamnarna är bra i Danmark. Sedan som du skriver att man kan få fin fisk och se båtarna är ju med en fördel.
  Glad Midsommar på er.

 2. Husisblogg skriver:

  Ser utan att vara en trevlig plats och det är bara att lyssna på fiskmåsarnas sång och sjunga med..😉. Varför ändra på ett sånt vinnande koncept, Danmark är ju väldigt fint och gästvänligt för oss husbilar.
  Glad midsommar!

 3. Körde ”förbi” er för en stund sedan 🙃, fast en bit ifrån…. Ha en härlig midsommar 🇸🇪🥂☀️🍾

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s