Glad midsommar 2019

Idag blev det som jag trodde cykeldag för mina ägare. De cyklade till Stevns klint ca 7km härifrån för att vara lite kulturella. Uppe på klinten ligger Højerup gamle Kirke byggd år 1250, invigd år 1357. Sägnen säger att kyrkan blev byggd av en skeppare i havsnöd.En mäktig känsla att gå på golv från flera hundratal år sedan. Mycket är bevarat inne i kyrkan.

Även svalorna trivdes inne i den gamla kyrkan. Man kunde gå ut på en gammal balkong som kändes att hänga över klinten. Här ute kunde man se byggnadens andra sida ut mot havet.

Från klinten kan man följa en stig längs kanten till Stevns fyr från 1816-18.

Hemvägen skulle gå på gamla landsvägen, en mil i motvind 🙄Självklart hade vinden ökat, men meningen med att cykla är väl att få motion…Omgivningen var riktigt vacker att cykla i!Fullt med vallmo längs vägarna 😍Väl hemma i byn tog de sig en titt på badstranden och lustbådhavnen.

Imorgon går färden mot nya mål…

Detta inlägg publicerades i Danmark, En Challanger på väg, På cykel. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Glad midsommar 2019

 1. ”Cykla för att få motion” 😂 – inte vi 😜
  Men trevlig utflykt, vi var på Möns klint när vi var i Danmark sist, men dit får vi nog oxå ta oss nån gång, fast med el-cyklar då 😜
  Ha det härligt!! 😘

  • tiaregndroppen skriver:

   Att cykla på Mön är minst tio ggr jobbigare än här. Här var backarna små och klinten ganska låg. Kanske en tredjedel av Möns. Men det var en trevlig liten tur, saknade bara fika på vägen. Det fanns vid kyrkan så om man tagit turen omvänt…

 2. FREEDOMtravel skriver:

  Vilken charmig gammal kyrka! Önskar en fin midsommar!

 3. Husisblogg skriver:

  Det är som min manlige ägare säger till sin fru, ta det (cyklingen) som ett träningspass.. Ibland kan hon då bli lite arg när uppförsbacken aldrig tar slut och motvinden blåser sådär härligt.
  Glad midsommar till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s