Rømø runt på cykel

Påskens andra cykeldag skulle gå Rømø runt. Redan nu På morgonen var det huggsexa om de lediga platserna. Idag gick turen först på asfalterad cykelväg till Juvre på Rømø’s norra ända. Tur var väl det för det var nordliga vindar idag, vilket betyder rak motvind🌬🚵🏽‍♀️🚵🏼‍♂️. Men här uppe blåste det knappt. Vi låter bilderna tala för sig idag med. …massor av vackra hus fanns att se på denna sträckan. Efter asfalterad cykelväg blev det grusväg mot Lakolk, öns huvudort. …därefter, mmmmmm 🤔, icke cyklingsbar sand 😂. Så det var bara att leda cykeln. Så kan det gå när man inte vill följa skyltarna och tar egna vägar 😅 och självklart ingen vind som jobbade mot en 😂. …åter på stigen ”panoramarutt” ända in i Lakolk och alla semesterfirande människorna. Följer man därefter alla bilarna hamnar man…Ja på sandstranden. Det var nästan kö ner dit. Alla var på väg till stranden i sin bil. På rad stod dem vart man än såg. Detta är anledningen till att ställplatsen är tom men ”full” på dagen och fulls upp på kvällen med alla som kommer till sina betalda platser. Till de kommer också alla som körde ned på stranden först i förhoppningen om den bästa platsen där, mot att bli utan på ställplatsen…😳Det fick bli lunchpaus här för mina ägare. Bara för att vara med och förundras. Så mycket bilar på en sandstrand och så många drakar i luften. Säkert jättehäftigt för alla barnen som var med. På cyklarna igen mot min ända av ön, Havneby. Och nu måste det fått vinden i ryggen? Men icke, den blåste från havet, så sidovindar var det här 🙄. Väl hemma hos mig konstaterade dem att det blivit 75km hårt benarbete i nästan konstant motvind (hur det nu nästan alltid kan blåsa motvind🤔) dessa två cykeldagarna. Helt utan elkraften som nästan alla andra har nuförtiden. Vilken härlig gratis träning 😎🚵🏽‍♀️🚵🏼‍♂️ de fått dessa två dagar.

Detta firades med finska Fazer påskägg 😍

Idag är det dax att rulla vidare för att imorgon ta färjan mot Varberg.

Detta inlägg publicerades i Danmark, En Challanger på väg, På cykel. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Rømø runt på cykel

 1. Kors och Tvärs skriver:

  Vilka härliga cykelturer ni kommer ut på! Fast det där med blåst och cykel ….. Spelar ju ingen roll åt vilket håll man cyklar. Det är ju alltid motvind. 😉
  Ha det fortsatt fint

 2. När vi lämnade Römö i höstas fick vi världens vackraste soluppgång hela bron över till fastlandet igen. Och det var härliga cykelturer ni tog!

 3. Husisblogg skriver:

  Ja några av bilderna kände ägarna igen sedan deras egna cykelturer på Rømø. Men den där sanden som ej gick att cykla i, den missade ägarna..😂.
  Stranden är mäktig, men alla motorfordon, drakar etc.
  Medvind när ni cyklar, vad är det..?😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s