Bad i Valdemarsvik

Ställplatsen i Söderköping kanske inte ligger i framkant men själva byn eller delen av byn vid kajkanten lockar folk och då förvånansvärt mycket folk. 😳 Mina ägare var i alla fall väldigt nöjda med middagen på tapas- / ginbaren. Inatt hade vi värsta åskvädret, först började det med muller och regn för att sedan tillta mer och mer med blixtrar, regn och knallar. Mitt i natten väcktes vi dessutom av ordentliga smällar. 😱

Vi fortsatte vår färd söderut, nu till Valdemarsvik. En bra plats till mig och sedan bad från båtbryggan till mina ägare. Värmen (33c) tog ut sin rätt och det blev flera bad idag. Som tur är har det fläktat lite mer kring mig idag med sköna medelhavsvindar.

En liten promenad tog de sig i värmen i alla fall för att se vad det var för byggd vi hamnat i.

Vi är tydligen mitt emellan två landskap 😳

På andra sidan byn finns jag bland alla båtar…

Här finns 19 husbilsplatser och alla var fulla vid 13-tiden och ett tiotal har fått köra vidare, mot gårdagens 22 platser och ett tiotal HB’n.

Fast i Söderköping var det många som sov på snikens kulle lite varstans i byn, tom på parkeringen bredvid ställplatsen. Många tycker att 185 kr per natt med endast Götakanals gästhamns service är för mycket, men tänker man att en del av de pengarna går till att bygga ställplatsen, sköta den, hyra parkeringsautomat och resten till att sköta om götakanal så att vi kan njuta av den i åratal framöver, så kanske det inte svider så i plånboken… vad får du för 185kr i Sverige?

Vi har i alla fall valt att betala för ställplatserna och stå på dem för att få fler att satsa på ställplatser och därmed få bättre ekonomi genom oss i sin båtklubb, golfklubb eller vem det nu än är som håller i anläggningen. Vi vill ha fler fina ställplatser i Sverige och har därmed valt att använda dem för att stötta dessa verksamheter. 😍

Här i Valdemarsvik har vi första parkett och all service 😎☀️🚍⛵️

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bad i Valdemarsvik

  1. husisblogg skriver:

    Rätt, vill vi får mer ställplatser så gäller det nog att nyttja de som finns och inte nästan lite demonstrativt ställa sig utanför.

  2. Matts Torebring skriver:

    Valdemarsvik berömmer alla. För oss ligger det på gränsen för långt bort för en fredag/ lördagskväll.
    Vi kommer ditt när vi blir äldre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s