Ny stad, nytt land

Varför inte fortsätta med favoriter i repris, nu när vi testat Europas huvudstad i 32 c på cykel i backe upp, backe ned…? Så vi for vidare från Kehl i Tyskland via Strasbourg i Frankrike……på fina landsväg norrut i Frankrike…till Luxembourg i Luxemburg. Från en ställplats till en camping i Kockelcheuer ca 5 km utanför centrum. Campingen kostade 16 euro, alltså en euro mer än grusplanen i Alsace. 🙄 Så mycket mer man fick för pengarna här! Fast lika mycket oväsen från vägarna omkring 😂

Lika mycket backar blev det oxå för ägarna på cykelturen in till staden. ”Det är cykelväg hela vägen in” enligt campingen…nja efter ett vägbygge som hon glömde nämna så var de loss… kanske inte vilse men fick ta bilvägen och Google Maps till sin hjälp. campingen ligger uppe på ett berg, så oxå staden Luxembourg.

Illröda och genomvåta begav de sig in bland det fina folket… i Nespresso butiken var de inte välkomna om de inte kunde visa sitt medlemskort😳, men vem bär med sig det på semestern? 🙄 I Cos butiken blev kassören extra glad för att mina ägare var från Sverige 😬😂 han jobbade ju för ett svenskt företag 😁

Stadens torg intogs för en liten fördrink och insupande av atmosfären med alla välbärgade i sina fina klänningar och stilettklackar 33 c… (sittandes svettig i sommarklänning och sandaler 😂)

Efter maten behövdes en ordentlig promenad för att orka trampa hem fem kilometer uppför……vart man än blickade fanns det valv……vackra smides detaljer……backar 😅😂och andra vackra välbevarade detaljer…

Hit kommer mina ägare att återvända! Billig diesel hade de oxå (1,105), så jag blev påfylld 😉

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, Frankrike, Luxemburg, Tyskland. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s