Koka vatten i vattenkokaren utan el…

Jo det är precis vad min ägarinna gjorde igår! 😳 och det fungerade?!? 😅

Ja sa ju häromdagen att jag hade massor att berätta…så nu skall du få höra vad min manlige ägare fixat med hela veckan eller han har ju jobbat oxå så vad han fixat med på kvällarna hemma hos mig. 😁

När vi besökte Obelink på första delen av semestern så köpte han en inverter på 1500 watt med en solcellsregulator inbyggd i. Solcell och batteri köptes hos Hjertmans för att få den kvalitet som han ville ha. 

Nu har han i veckan monterat solcellen, så jag har nu två på mitt tak. En till bodelsbatteriet som gör att jag kan förse min familj med 12 volts el till lampor mm. Detta batteri och dess laddning följer han upp på sin mobil… 

Den nya är inte ihopkopplad med bodelsbatteriet utan den är ett helt eget system, där ett eluttag i köket och/eller AC är kopplade till. Så med den kan jag förse min familj med 1500 W 230 volts el. Så hon kan koka sitt kaffe på morgonen utan att vi är kopplade till elstolpe. 😁 Detta batteri och dess laddning följer han upp i vårt skafferi 😀

Ibland så tycker tom min ägarinna att det är kul med elektronik och jag tror att hon gillar just denna 😉

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Koka vatten i vattenkokaren utan el…

  1. Matts Torebring skriver:

    Det tillhör standard i vår bil, (som väl är) men vi har inte haft behov av det ännu.

  2. Kors och Tvärs skriver:

    En inverter låter som en bra idé!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s