Sjön Chiemsee

Ja det finns vissa platser som är värda en omväg i alla fall om man gillar natur och att cykla som min familj. Andra platser skall bara ses och upplevas, så som Salzburg och München.  Så för att testa ytterligare en av Tysklands sommarsjöar styrdes jag till Chiemsee. 


Målet för mina ägare var egentligen att vandra i Österrike, men med åskvarningar lite varje dag de kommande dagarna, gjordes planerna om till att nu skall de cykla…vädret här är väldigt ombytligt kan jag lova. Från 28c och sol till molnigt och plötsligt en störtskur, allt på 20-30 minuter. Har man tur hinner man hem eller undan regnet och har man otur blir man väldigt våt säger mina ägare. Så där av hamnade vi i Tyskland igen 😂

Vid Prien am Chiemsee hade man att välja mellan panorama camping eller enklare ställplats. Vi valde ställplatsen…inte mer än en grusparkering men med underbara omgivningar. Grannen var politiker så han kom och pratade med mina ägare, han skulle nog ha dem som väljare😂.

Jag lämnades här med några tyska och österrikiska HB’n och mina ägare gav sig av på cykel. Gillar man cykla så skall man åka hit sa de dem och stack iväg…där borta bakom segelbåtsmasterna står jag… härlig grusväg eller asfalterad cykelbana hade de att välja mellan. De tog ena vägen dit och andra vägen hem. 

En underbar cykeldag fast tro att de var våta när de kom tillbaka till Prien, byn där jag står. De hamnade mitt i en sådan där berömd störtskur. 😂 Lite kaffe och tårta på det i solen på byns bageri och de var nästan torra när de kom hem till mig igen. 😁

Gissa om det smällde och åskade ⛈⚡️💦 i natt och störtskurarna fortsatte på morgonen och skulle hålla på till klockan två, så vi for vidare… till München. 

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, På cykel, Tyskland. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sjön Chiemsee

  1. FREEDOMtravel skriver:

    Ser fint ut! Men vädret verkar vara ungefär samma som vi haft i Polen. Ibland soligt och varmt – ibland svalt och ösregn …

    • tiaregndroppen skriver:

      Det är tur att bara ligga och sola inte är vår grej, men det vore ju skönt att kunna göra det någon dag 😬. Men är det bara uppehåll och sommarvärme så är vi glada. 😅🚲🌤 Hela Europa verkar ha lågtryck utom Italien och Spanien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s