Vilken underbar första vårhelg!

Imorse tog min familj en lugn morgon med frukost inne hos mig undertiden som solens strålar började värma upp naturen. Inte klagade de heller på utsikten som jag bjöd dem på 😉efter frukost blev det lite solsells fix och en stund i solskenet innan de gav sig iväg på dagens vandring på lederna Yasjöstigen och flähultsstigen på totalt ca 7 km. En massa underbar natur och mindre underbart uppbökad natur…men de såg inga vildsvin…😬

Dagens vandring gick till att börja med på gamla järnvägsspåret mellan Ätran och Varberg. Därefter en bit på asfalt och grusväg in i skogen igen för att gå över i skogsstig. Sedan på slutet var det återigen grusväg som gick över i asfalt med några sommarstugor som utsikt istället för endast natur. 

Våren gjorde sig påmind både i trädgårdarna och i dikeskanten. 
Efter vandringen bestämde de sig för att stödja Friluftsgårdens café och restaurang genom att äta deras söndagslunch. Som tydligen var en otroligt god portergryta (hörde att de berättade om den till våra grannar 😉). 

Ja efter en kaffe i solen var de klara för att åka till…gissa vart? Ja helt rätt en mil inåt landet, till det gula varuhuset, Gekås i Ullared!

Några mobilskal, sköljmedel, tandborstar och tvättbortar senare kom de tillbaka till mig för hemfärd. En hemfärd där jag fick hänga mig över min tuta 🎺 två(!) gånger när idioter körde om. Den första omkörningen gjordes av två bilar hack i häl med en tvär inbromsning precis framför mig pga kameraövervakning. 😠 Den andra omkörningen föranledde nästan en frontalkrock i motsatt körriktning.🙄 Men min familj gillade i alla fall min tutas ljud 😅😉

Då ses vi kanske nästa helg igen? Kör lugnt där ute tills vi ses igen! 🚍🚍

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vilken underbar första vårhelg!

  1. husisblogg skriver:

    Otäckt och skrämmande att en del har så bråttom i trafiken. Ibland blir jag inte förvånad att det händer olyckor mellan bilar. Desto mer glädjande var vädret. Hörde talas om nytt värmerekord i helgen, så vill ägarna ha det!

  2. Kors och Tvärs skriver:

    Det är en vacker årstid nu. Skönt att ingen olycka hände!

  3. Matts Torebring skriver:

    Vilken fin färg alla vårblommor och sjöar får i vårsolen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s