Bockstensmannen vann denna helgen…

Ingen tidig morgon idag, men tillräckligt tidigt för att komma iväg runt tio 😁 får väl vara godkänt 😉

Mot Kinna och edursdotters butik med tröjor och koftor i merinoull till henne och honom…Från Fjärås bar det inåt land via Tostared och Fotskäl mot Skene och Kinna. I butiken i Kinna fick de betjäning som på gamla goda tider av den manlige medlemmen i familjen Edursdotter. Han mätte och fotograferade först henne och sedan honom😳 för koftan / tröjan som skulle göras på beställning. Eftersom det dessutom var rea i butiken fick de med sig varsin kofta redan idag och de beställda varorna kommer hem på posten. (Även han möte två! plagg!!!)

Glada och nöjda körde de mig därifrån ”några” kronor fattigare men några härliga koftor rikare 😋

Färden gick mot Varberg och apelviken men där var det fortvarande stängt för säsongen 😂 Jaja planerna ändrades och jag styrdes mot Åkulla bokskogar och närmare bestämt till Åkulla Friluftsgård. Här finns 24 stora ställplatser med el och underbara vandringsleder. Det finns även en restaurang och café på området som serverar dagens lunch. Idag bestod den av varmrökt lax. 

Men hör och häpna när min familj skulle betala för sig…”jag får inte ta betalt för ställplatsen/campingen för den är överklagad av en av grannnarna…” Åkulla friluftsgård har funnits på samma plats i minst 40 år och grannarna bott här minst 20 år och nu klagar en av dem på… ställplatsen…stugorna…bastuns placering…mycket folk… mmmm hur är man funtad då?🙄

Kan ju vara att det är mer folk idag än på sjuttiotalet eller på början av nittiotalet när min ägarinna var här och vandrade med hundklubben. Men så är det ju, fler vill ut i naturen och detta är ett naturreservat så räkna med folk!!

Vi blev kvar här, finns ju inget förbud från kommunen än så länge, men min familj ber er som kommer att göra som vi…använd inte elen för det blir en kostnad för friluftsgården som just nu inte får några instäckter från ställplatserna och det drabbar bara en person som försöker få en friluftsgård med café och restaurang att gå runt. (Bara en tanke från min ägarinna till er) 🚍🚍

Min familj kommer dessutom att maila Varbergs kommun och lämna in sin åsikt om att ställplatsen behövs för att alla skall kunna få del av den fina naturen som finns i Naturreservatet Åkullabokskogar. Kommunens officiella e-postadress:  ks@varberg.se 


Det blev en vandringstur för min familj idag. Den till Bockstensmannen och vandringsleden på 3,9 km kallad bockstensstigen. 

Vad gör vi imorgon? 🤔

Tror att mera vandring står på agendan, sen ser jag att det finns risk…för besök i det Gula stora varuhuset då hon gjort sönder sitt mobilskal och det finns där hela två hundra kronor billigare än hos leverantören 😳😜…

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Bockstensmannen vann denna helgen…

 1. husisblogg skriver:

  Denna plats har inte mina ägare hört talas om innan, såg mysig ut med dess omgivningar. Vad händer med ställplatser i detta land? Mona ägare har berättat att fina ställplatser som jag besökt på Öland också varit tvungna att stänga. Hoppas inte detta blir en trend..

 2. FREEDOMtravel skriver:

  Men vad trist med överklagan! Vad kan det vara för problem med en ställplats och lite turism? Ibland förstår jag mig inte på folk … Bra att ni hör av er till kommunen!

 3. Matts Torebring skriver:

  Jag blir ledsen över vad du skriver om ställplatsen. Grannar verkar ha all makt i världen, att kunna stoppa. Jag efterlyser dock var de sakliga grunderna finns. Hemma på gatan tvingades en familj, flytta sin husbil inne på tomten, för att den störde utsikten för någon. På den nya platsen på tomten, står den ännu sämre till. Men man skall klaga på både vindkraft och ställplatser. Troligtvis för att någon kan få en krona i intäkt.

  • tiaregndroppen skriver:

   Ja det är synd på en sån underbar plats att stanna vid. Lugnt och fridfullt, mycket natur och dessutom god mat. Kan inte bli mycket bättre…det är väl där problemet ligger kanske…

 4. pkjellsson skriver:

  Jättefint ställe där och underbar natur. Brukar ofta åka dit för att springa i skogen på lederna eller åka skidor vintertid.

 5. Nilla - Våra husbilsresor skriver:

  Väldigt fina vandringsleder där!!! 👍🏻😊 Var likadant förra året, nån som klagat = indraget tillstånd – suck!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s