På cykel mellan Simrishamn och Kivik 

idag skulle min familj ha cykeldag eller ”träningsdag” som de ju önskade sig 😁 Jag låter min ägarinna berätta om deras dag idag…

”Vi skulle bara cykla 2 mil per väg idag, inte så mycket, så det blir en skön tur… Ja så tänkte vi när vi stack iväg… Backe upp och backe ner och en ännu längre backe upp…genom byarna tillsammans med bilarna (de få som syntes till) och på cykelväg mellan byarna. 

 Sill med mos till lunch i Kiviks hamn på Buhres och sedan en tur till Kiviks musteri. 😊

Där inhandlades ett jättegott nytt (halvsött)  vin med endast 0,5% alkohol framtaget till Systembolaget. (Foto kommer senare) 

 därifrån kan man ta sig söderut till fots genom Stenshuvud naturreservat. Sagt och gjort…vi bestämde oss att ta den vägen hem och får man inte cykla så får man gå (och därmed leda cyklarna fullpackade med inköpta varor från musteriet). 🚲🚶🏼 

 Ca 6 km genom skog är väl inget… Men blir ganska tufft när cyklarna skall ledas över stenar, stockar och rötter samt lyftas över kreatur stättor. Det var vackert och tyst, så det var bara att knata på. 😅😅 

till slut kom vi ut ur skogen och cyklade oss hemåt. 🚲

  Kaffepaus fick det bli i Braskemölla hamn och sedan cyklade vi sista biten hem igen. Efter en skön dusch blev det middag på ‘campingens’ restaurang Hickory. Kan väl rekommenderas!!”

Ja och jag har stått här på Tobisviks camping och vilat upp mig inför nya äventyr imorgon 🚍😎

Detta inlägg publicerades i Hobby på väg, På cykel, Sverige. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till På cykel mellan Simrishamn och Kivik 

 1. Vi var i Kivik och Simrishamn i Söndags vi skulle bara ta en liten tur med husbilen och fika hos dottern. Och sedan hamnade vi på kafé Annorlunda Stenshuvud.
  Så kan det gå
  Nisse

  • tiaregndroppen skriver:

   Ja är det mysigt så är det, då halkar man lätt dit 😂
   Kiviksborna var rätt tacksamma att säsongen är över, har tydligen vart hysteriskt oavsett väder.

   • Kivik På hösten och vintern och tidig tidig vår är riktigt trevligt. Då stannar lokalbefolkningen och pratar ned en. Vi gillat Österlen denna tiden ingen trängsel.
    Nisse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s