Det regnar även i Finland

Idag började dagen med en ordentlig dusch för mig och cyklarna, som fått en brun färg av vår färd på grusvägarna härom dagen.
Hon styrde mig sedan mot Kuopio via Pieksämäki och Varkaus. Vid Pieksämäki var det tankning som gällde…nu drar jag bara 0,81 mot 0,93 i början av vårt äventyr.
Efter en så där halva resan började det regna och har så gjort sedan dess 😦 Vad var den morgon duschen värd?
För att göra resan lite roligare 😉 tog jag över befälet i Kuopio och körde mina ägare till IKEA (!) för sen lunch. Man kan alltid lita på Ikea, köttbullarna fanns där för honom och bea för henne.

Vi har kört runt här i området för att se oss omkring, sååå vackert med massor av öar ihopbundna med broar. En härlig sommar oas.
Man kan ta kanalbåt härifrån till Savonlinna för att sedan ta en annan kanalbåt till Lappeenranta. Hela området Kuopio-Savonlinna-Saimaa är ett stort ö och kanal rike. Man kommer ända till Viborg i Ryssland om man tar sig igenom hela vägen.

20130716-224930.jpg

Hoppas vår resa gör fler sugna att testa området. Husbils-vagns livet i Finland är inte alls lika utbrett som hemma, men här i området träffar man på några (finnar mest) både på campingarna och på vägarna.
Idag har vi faktiskt träffat på en fransk familj på husbil här 🙂

Detta inlägg publicerades i Finland, Hobby på väg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s