Zick zack runt området kring Mikkeli

Dagens första etapp blev till Ristiina, där drottning Kristina af Sverige gav land till greve Per Brahe. 1640 byggdes där en säterigård på tre våningar i dag kallat ”linna” alltså borg eller slott.
Dock fann mina ägare sluttningarna runt slottet lika intressanta som själva slottet pga. alla blåbär som fanns…
Från Ristiina styrde hon mig mot Mäntyharju, en ort mitt i ingenstans, men som hon känner till från sitt barndoms Finland. Lunchen intogs på en lokal restaurang med riktigt hemlagad mat, medans jag väntade i skuggan på en närliggande parkering 🙂
Av någon anledning dröjde de med att komma tillbaka…av shopping behov förstod jag senare. Som om jag inte redan är fullpackad! Men det verkade vara viktiga saker som inhandlats, så som grillkol, torkvinda av mindre modell, soppåsar och en keps (!?!?!?)
Därefter besökte vi Lahdenhovi, en gammal släktgård/herrgård där hon tillbringat alla sina barndomssomrar. På vägen fotograferades Knappilas lanthandel som funnits i fem generationer, men som tyvärr skall läggas ned nästa sommar.

Men resan var inte slut med detta, nästa stopp var i Pertunmaa för glass och kaffe med dopp av tårna i sjön…
Inte fick jag stanna här heller för de ville vidare och styrde mig till Kangasniemi och där till en avlägsen caravan camping.
Grillen tändes och middagen serverades inne i skydd för alla blinningar och mygg.
Äntligen får även jag vila (!) 😀

20130715-222000.jpg

Detta inlägg publicerades i Finland, Hobby på väg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s