Varför ta in på camping?

Efter att ha haft en långhelg på First camp Torekov så har mina ägare fått nog av campinglivet igen… varje år får campingarna flera chanser och lyckas att misslyckas med att leverera…

Homeoffice Torekov

Jag styrdes söderut redan sent på tisdagskvällen för att parkeras i Laholm på ställplatsen över natten.

Tidigt på morgonen fortsatte färden mot Torekov där veckans sista arbetsdag skulle ha havsutsikt… tji fick dem… Incheckningen gick smidigt och redan klockan nio på morgonen med ett MEN…det är dålig mottagning nere på strandpromenaden så det är bäst att ni stannar på parkeringen så länge som ni behöver arbeta 😳🙄

Strandpromenaden

Så vi blev kvar till 14 då vi chansade, men hon fick ta sin dator och gå tillbaka upp till receptionen och sitta där utanför sista timmarna för att koppla upp sig till sina möten. Ingen eller nästan ingen mottagning nere hos mig med havsutsikten… 🙄

Var det inte en camping vi tagit in på? 🤔

Helgens väder har varit omväxlande men sina sköna vandringar har mina ägare tagit sig till oavsett.

Vackra vyer på vandringar

Ena stunden hade vi sommarvärme och nästa en tjocka som tog all utsikt med sig.

Vackra vyer, som tavlor var och en

Det där med camping måste vi återkomma till… det blev inte mycket kommunikation med familjen över FaceTime eller på annat medialt sätt heller… Inget bloggande eller streamade tv program. Vi hade ju tagit in på camping ⛺️ MEN elen räckte inte till heller! På kvällen kommer kylan och med det alla värmare mm i husvagnarna så vi fick ingen el ens till vårt kylskåp även hela lördagen med regn var det samma visa.

För att poängtera campinglivet lite till… samlingar på 8-10-20 personer per sällskap. Ljudet som på skolavslutning med tre olika musik alternativ från husbilar/vagnar bredvid varandra, fast med vuxna och unga vuxna istället för ungdomar. Barn som åkte runt på diverse motordrivna föremål medans de vuxna festade, det var ju långhelg!

Bästa utsikten och aktiviteten

Det är tredje året i rad som vi varit i Torekov just denna helgen just för att det varit lugnt, nära naturen med vandringar och cykelturer. Denna helgen har definitivt tagit död på den traditionen!

Solnedgången efter en regnig dag

Allt har inte varit negativt, absolut inte, men vi är inte så sugna på fler campinghelger. Men mera naturupplevelser är välkomna. Helgen på Söderåsen och t.o.m. natten på en parkering där var ändå mera värd än en helg med dessa upplevelser i Torekov. Tyvärr 😟 (vi skall inte tala om utcheckningen eller personalens nonchalans på elproblemet)

Årets första bad i kall bäck

Turen i oturen så var alla våra grannar över till husvagnar längre bort 😅 så vi hade det i alla fall lugnt på vår plats men undvek själva campingområdet så mycket det gick…

Snart kommer en ny helg med bättre erfarenheter och säkert även bättre internet 🙈😬😂

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Varför ta in på camping?

 1. Husisblogg skriver:

  Vad tråkigt att viss del av helgen blev såhär. Undra om den där nonchalanta delen är något som tillhör First camp. På samma sätt blev mina ägare bemötta förra året av deras VD som inte alls hade förståelse för en pandemi. Men så har jag inte åkt in på en First camp efter det heller.
  Men, nu över till det positiva som härlig solnedgång, ni verkade ändå få stå härligt nära havet, fina promenadvägar.
  Allt gôtt

  • tiaregndroppen skriver:

   Visst är det tråkigt, men om det blir fullt ändå så behöver de ju inte bry sig. Vi har haft en underbar lång helg för övrigt om man bortser från campingen. Men det gav ju känslan av hur det kommer att bli framöver med fullt överallt…

  • Johan skriver:

   Hej! Johan heter jag och är VD för First Camp. Jag såg denna kommentar och ville därför besvara den direkt. Vi är väldigt måna om att lyssna på våra gäster och vi ska alltid ta till oss vad vi kan göra ännu bättre. Jag vet dock inte vad ni menar med ”inte alls hade förståelse för en pandemi” – vi har under pandemin jobbat stenhårt med att skapa säkra och trygga upplevelser för våra gäster och medarbetare och har vidtagit en lång rad åtgärder för att hantera Covid-19. Om ni har någon mer konkret feedback får ni gärna mejla mig på johan.soor (a) firstcamp.se

   Välkomna tillbaka till någon av First Camps 46 destinationer!

   • tiaregndroppen skriver:

    Hej Johan, kommentaren som du syftar på kommer från @husisblogg. Men med tanke på vilket festande det var i Torekov. Antalet personer som satt i klungor och vid långbord 4×4 personer och uppåt, så hade det behövts mera åtgärder nu när folk verkar ha tappat minnet för vad som pågår därute. Vi höll oss från camping området just pga dessa folksamlingar.
    Vår besvikelse var syftat till: inget internet (eget eller campingens) det tror man skall fungera på en First camp om inte det specifikt är vildmarken man skall till. Samt att vi har fått göra åt en hel gasolflaska då elen inte räckte till (pga folksamlingarna i tälten). För detta fick vi axelryckningar och ”det var tyvärr fullt, nästa gång väljer vi inte denna platsen”… Det kallar jag inte best class service heller.

 2. Tråkigt med campingen! Vi har en extern antenn, mest när vi fricampar i skogen men kan även behöva den på campingar ibland 😏
  Torekov e vår favorit annars men vad gäller grannar och andra campinggäster är det ju inget man kan välja – hade varit fiffigt annars 😝.
  Tar det inte fasligt lång tid innan Alvin blir torr?? 🙈 Vi har en badrock till Bingo hemma men funderar på att köpa en till husbilen med – han torkar dubbelt så fort i den och fryser inte heller om det är kallt
  Ha de gott 🌸☀️

 3. Matts Torebring skriver:

  Vi undviker campingar så långt det är möjligt. Så tråkigt att stå i kö för att checka in och ut, campingkort, samt att passa tider. Vi är nöjda med möjliheten till en elstolpe och helst en soptunna, för det vill betala högt 150 kr, inte mera.

  • tiaregndroppen skriver:

   Vi står oxå oftast som du vet, på ställplats men på vissa platser så finns inga alternativ och då tar vi in på camping för och eftersäsong men blir tyvärr allt för ofta besvikna.

 4. Kors och Tvärs skriver:

  Fy så trist att behöva tjafsa och ändå inte få rättelse. Nej campinglivet är inte för oss heller (oftast) Vill mycket hellre stå ute i vildmarken och i någotsånär ensamhet. Några fordon är ok, men inte horder. Hoppas ni hittar andra härliga ställen att jobba och vistas på !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s