Stopp i Vadstena på väg västerut

Vart tar man vägen när ställplatserna är knökfulla och bokningsbara och fullbokade… vädret inte kommer visa sig från sin bästa sida och man börjar vara på väg västerut…?

Linköping och Bergs slussar… på vägen hände något för nu stod det Ljungsbro i GPSen 😳 Regnet öste och vindarna ven… vi kom fram till Cloetta fabriken och jag fick inte ens leta upp en parkering, de sa i en mun ”ALDRIG! stå i kö i regnet för lite godis”

Västerut…igen… lunch paus vid Mantorp och där kom beslutet… det skall sluta regna här om någon timme.

Så blev det, runt två timmar med läsning och åsk kontroll. Sen bara sprack himlen upp och det blev en ljuvlig kväll i Vadstena. Ett säkert ställe att få en plats på till ganska sent på eftermiddagen, men inte sent på kvällen som en del trodde.

Det blev en skön promenad innan middag. Det var svårt att förstå att det varit åskstormar bara någon timme tidigare. Himlen var klarblå och det var nästan helt vindstilla.

Så idag till frukost började samma diskussion. Ska vi stå kvar i regnet och dra till Bauergården imorgon eller… Det mulnade på, regnet hängde på sekunder… Vi åker hem?

Så nu står jag hemma på uppfarten… Mina ägare skall träffa sitt första (nyfödda) barnbarn imorgon och hämta valpen på fredag…utan mig 😳 Men jag är lovad nya äventyr innan semestern är slut. Valpen skall bara ”landa” och lilltösen skall bara gullas med lite först…

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Stopp i Vadstena på väg västerut

  1. Husisblogg skriver:

    Även om det är tråkigt att komma hem tidigare än planerat så verkar ändå dina ägare har bra skäl, både med fyrbent som tvåbent.
    Vadstena har min manlige ägare varit i men enbart i tjänsten och han har alltid sagt att jag ska få komma dit. Kanske det kan bli nu på hemvägen.
    Allt gott och välkomna hem.

  2. Kors och Tvärs skriver:

    Det är för mycket husbilar, nuförtiden. Jag tycker ställplatser ska vara rörliga, stå max 2 dygn och i princip kosta gratis. Det tar bort den spontana friheten som husbil tidigare varit. Oavsett så är Vadstena väldigt trevligt! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s