På vandring i Åkulla bokskogar

Min familj blev med hund förra helgen och nu vandras det desto mer, både morgon, middag och kväll. Han är hos oss på prov en månad eller så, sen hoppas vi att han blir min familjemedlem på riktigt – vår HB hund 😍 Tills dess får han vara med på min blogg utan bilder…

Så denna helg skulle jag ta min familj till det gula shoppinghuset på torsdagskvällen för att fylla på godis, leksaker och annat till hundförråden. Det inhandlas saxar, klotänger, säckvis med hundmat, kardor, torkad kyckling mm på nätet och nu detta besök 😳 Det kan inte vara gratis att ha hund 🐶😍

Så vi skulle hitta en plats som passade en ny hundfamilj och för en dags husbilshemmakontor… Änglasjö ställplats har ju bara några få platser och ligger vid en sjö, perfekt, den fick det bli!

Landade här alldeles ensamma och min ägarinna ringde numret… har du bokat…nån har bokat…kommer på…fredag eller lördag… Men ni kan få stå uppe vid vägen. Med en ny familjemedlem…NOT!

Fredagen blev en perfekt arbetsdag med Skype möten för mina ägare och natur promenader för hunden. Klockan 16:30 direkt efter mötet kunde min ägarinna bara sätta sig utanför mig i kvällssolen.

Morgonpromenader i den här miljön är inga problem! Så vackert! Det är nu Sverige visar sig från sin bästa sida, fint väder, gröna ängar och skogar, blått vatten och blå himmel!

Lördagens morgon promenad gick runt Älvasjön, ca 5,5 km. Men det blev lite stökigt en bit på vägen för min familj när en så där 30 tal kalvar ville hälsa på hunden och enda vägen ut ur hagen var genom att öppna elstängslet, ingen grind här inte 😬😅

En tur till Åkulla vingård / spa och tillbaka till mig för lunch och skön vila.

På eftermiddagen ville de ta en tur till och lämnade mig i den sköna varma solen. Första riktiga sommardagen idag med riktig värme!

De skulle ta turen som var en tre kilometer från mig. Hin dubbelkollade inte hans förslag utan de trampade bara iväg. Tror hon ångrade sig tusen gånger under den vandringen!

Det blev endast foton tagna uppe på första toppen, 250m rakt upp! 😱😅😳 och detta var inte högst upp 🤭

Sen orkade hon inte bry sig om att ta kort. Det gick ner igen på andra sidan berget, rakt ner så man nästan kanade nedför, sen var det upp igen på nästa berg och… självklart ned igen och ! Upp igen på nästa berg. Hon nästan gav upp vid det laget. Varm och trött, vaderna började bränna och flåset var obefintligt! Tur för hunden att det fanns fräscha bäckar att vada i och dricka ur, även om det fanns vatten med i ryggsäcken.

De kom tillbaka till mig och det blev årets första bad för henne och hunden. Nu har de släpat in sig efter middagen. 😂

Imorgon blir det hemåt igen för att fira mors dag på altanen… Gissa hur många vi är här nu!?!

Detta inlägg publicerades i Carthago på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till På vandring i Åkulla bokskogar

 1. Husisblogg skriver:

  Det var djärvt att åka till gula huset vid denna tid, hoppas att det inte var så många i varuhuset.
  Förresten, grattis till er nya familjemedlem. Misstänker att ni kommer fastna för den nya familjemedlemmen så det där med lån en månad..😀.
  Fortsatt trevlig helg och morgondag på altanen.

  • tiaregndroppen skriver:

   Gula huset på en vardagskväll är nästan skrämmande. Hon såg inte många där inne och kassorna hade inga köer. Men de stängde oxå precis när hon gick ut 😂
   Hon skulle aldrig äventyra något!
   Tack, han är redan vår i våra hjärtan, men prövotiden är för hundens bästa.

 2. Ja man få lite puls i de backarna 🤣🤣🤣 sen är det ju som sagt en bit tillbaka med ….🙈 men vackert!

 3. Undra hur länge den där ställplatsen är kvar…. borta från Husbil&husvagns ställplats sida nu… och han verkar ju minst sagt förvirrad varje gång man kommer dit 🙈

  • tiaregndroppen skriver:

   Vi har stått helt själva i natt förutom tre bilar ungdomar med husvagn som partyvagn som kom på kvällen o åkte vid ett. Men de störde inte utan drog sig längst ut.

 4. bmlarsreseblogg skriver:

  Hiaklitten är inte att leka med men Åkulla bokskogar är helt underbara.
  Fina foton från er helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s