Sankt Wolfgang och Wolfgangsee

Måste börja med dessa asiater…eller folks olikheter. Många anser att fransmän är oförskämda som värdar i sitt hemland…att tyskar tar för sig när de är utomlands men otroligt vänliga som värdfolk…att nordbor skänker ur sig i fyllan. Men asiaterna, som de beter sig! (Återkommer till frågan).

Vi fortsatte vår färd idag några mil norrut till Wolfgangsee. I St. Wolfgang finns parkering där man kan stå med husbil, lugnt och skönt.

Mina ägare bytte om till vandringskängor och diverse andra vandringskläder. Hade hört att det var kallt dit de skulle så även långärmat och varm väst åkte ned i ryggsäcken.

Ut med cyklarna och full fart mot schafbergbahn 🚞 som skulle ta dem 1500 höjdmeter nästan rakt uppåt 😳 för 36 euro t/r per person 🙄.

Men oj vad det var värt varenda penny 😍

Vackert så det gör ont!! Ömöjligt att visa alla bilder här…

Efter lunch och en vandring längst upp så begav sig mina ägare vandrandes neråt. Kylan, den fanns inte mer än i vindarna som gav en aning om krisp i luften. Det var nämligen 30-32 c i luften 🥵

Halvvägs ner de 500 höjdmetrarna blev det medhavd vatten och kaffe med utsikt.

Neråt fortsatte dem, rakt neråt som i en trappa fast på upptrampad bergsstig med massor av stenbumlingar som man lätt kunde ramla på om man var ouppmärksam eller blev trött i benen.

Knäna tog stryk mest tror jag, tacka alla cyklade milen så var låren starka nog, men visst skakade de ibland av ansträngningen av att trampa rakt neråt mellan stenarna och hålla balansen samtidigt.

Där kommer tåget uppåt, då kommer det neråtgående strax…på andra sidan bron😳…varsågod och spring i värmen och med trötta ben. 😂

Hon hade varit lite orolig för uppfarten, om hon skulle bli fegis🥺🤫. Men det kändes mer neråt i magen när tåget fick bromsa sin förd på kugghjulen…

Väl framme på cyklarna och cykla uppför genom byn tillbaka till min parkeringsplats 😅😂

Kvällen blev underbar i byn, dessutom kunde vi njuta av två flyguppvisningar på samma dag även om båda var nere vid vattnet där vi inte var…

En extra rad kräver dagens middag! Efter en dryg vecka i Italien har maten varit ok, men inte mer. Vid tre tillfällen, en med pizza och en med pasta och en med bläckfisk(pizza för honom), har mina ägare varit riktigt nöjda. Men idag! Kantarellrisotto med kyckling 🥰.

Lovade ju komma tillbaka till dessa asiater som tyvärr förpestar tillvaron här och mina ägare har tålamod med folks olikheter och kulturer. MEN INTE med att man trampar omkring på marker som man inte skall vara på. Skriker till varandra från långt avstånd med höga gälla toner så att alla skakar på huvet och fåglarna flyr.

Kan någon förklara vad World heritage – Världskulturarv, betyder för alla dessa asiater. VI tillsammans skall bevara detta arv av natur/byggnader mm, utan att skada det!!

Detta inlägg publicerades i Österrike, En Challanger på väg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sankt Wolfgang och Wolfgangsee

  1. Vackert som synden!! Avis på er som kunde gå upp till spetsen!! Visst var det dyrt (speciellt när vi fick betala munkorg och avgift för hunden oxå på tåget 🙈)
    Men värt varenda krona!!!! 🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s