En tur till Barcelona

Ingen resa för min del denna helgen som gick. Det var dags för en familjehelg istället…eller var det för att hon inte orkade efter en lite för spännande arbetsvecka. …Vi startar på Landvetter 07:05……till Arlanda…och därifrån 12:30 med ett i inhyrt flygplan med portugisisk besättning och fyllt med semesterfirare… …som valt att ta Norwegian till sin destination…

…låt oss snart vara framme…en lååååång dag som kräver ett avslut. Målet vore underbart att få ta ett par dagars semester i…förstår alla glada resenärer på planet. ..…en av hennes absoluta favorit städer……så ljuvligt vackert i hela sin prakt. Med all sin kultur, shopping, stränder och mat……men som för hennes del inte skulle bli bättre än så här (hotell utsikt)…ett underbart väder mötte henne så hon tänkte sig ta stan…där allt var stängt pga helgdag. 🙄

Arbetsutsikt dagen efter, regn och dis så långt ögat nådde. Hotellrummet kändes helt ok 😊Ett besök på stan med kollegorna hör ju till även om man är i utkanten av city. Håll i väskorna! Barcelona är ficktjuvarnas stad nr.1.

Det finns mycket att titta på i en stad som Barcelona.

Tapas till middag…de var goda men inte upplevelsen de fick till middagen. Hör kommer min ägarinnas berättelse om kvällen…

Efter en kvart på restaurangen upptäcker kollegan att hennes handväska är borta 😱🤬😥

Jag fick ryta till på spanska för att få restaurang personalen att reagera 🙄😡 (var nu den spanskan kom ifrån 😂)

Men nej vi behövde ta oss till polisen själva, de finns på placa Cataluña… tre olika instruktioner inom en timmes letande…Nej de finns på de här metrostationerna…Nej nej på Calle nuevo las Ramblas…😩😫🥺…VEM skall man lita på?

1a Taxi chauffören hörde Policia 🚓 och han sa No 🖐🏼🤥😓 Nästa fick ringa en kompis för hjälp…

Väl hos polisen…Ni får komma tillbaka imorgon…på klar engelska…se här…vi har bara translation hjälp 10-20 och klockan är…21:30.

Ursäkta då 🙄…min telefon ringer…Hola, vi är på polisstationen och ingen vill hjälpa oss…mmm…senor vill du prata med min spanska kollega?

Nej och vilken fart det blev på honom sen😂 och kunde dessutom prata både engelska med mig, tyska och franska med kollegan…Två timmar senare var vi på väg tillbaka till hotellet.

Det blev en lite väl spännande kväll på stan för min ägarinna och hennes kollegor. …efter en hel arbetsvecka i vackra Barcelona utan att hunnit njuta av staden var hon tillbaka hemma i Sverige sent på fredags kväll. Kan ju förstå att det kändes skönt att ha en familjehelg emellan resorna.

Men snart är vi på rull igen…

Detta inlägg publicerades i Övriga resor, En Challanger på väg, Spanien. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En tur till Barcelona

 1. Kors och Tvärs skriver:

  Just detta med vägrån och ficktjuvar gör att vi avstår från att besöka stan en gång till. Vi var där för ett antal år sedan (och det fungerade bra) och skulle gärna återvända för det var så fint och mysigt. Men som sagt på grund av brottsligheten avstår vi. Tyvärr.

 2. FREEDOMtravel skriver:

  Barcelona är en trevlig stad, men sååå trist med handväskan!!! Vi har hört att en hel del sånt här händer just runt Barcelona, så vi är lite nojiga när vi är där med husbilen. (Lämnar aldrig datorn i bilen och ibland går en av oss och handlar, medan den andra passar bilen …) Önskar er en fin midsommar!

  • tiaregndroppen skriver:

   Tyvärr är det så. Haft systrarna boendes där i flera år. Vi skulle aldrig in i barcelona med hbn. Men som dagsbesök eller hotell semester är det underbart!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s