Pausar i Bergs slussar

Det är skönt att inte behöva köra för långt under en dag så vi körde bara till Linköping. Här finns en stor ställplats på gräs vid Bergs slussar.

Mina ägare ville röra på sig så det blev en cykeltur till ljungbro och…

Cloetta 🙄😬😂

På Cloettas fabriksbutik kan man hitta både kända varor, nyheter och finska godsaker. Så tillbaka hos mig packades godsakerna i mina skåp inför sommarens långresor när man behöver ha något sött på vägen. Nu slipper mina ägare att köpa någon tysk substitut som de ändå inte gillar.

Det blev en härlig tur längs Göta kanal ca en mil t/r och så länge solen sken var det tom riktigt varmt.

Grillat ute hanns det också med innan molnen tog över.

På sin kvällspromenad såg de en dopping i ena slussen med sex pyttesmå ungar men eftersom slussen var stängd kom de ingenstans 😳. Mamman var dock bestämd på att komma vidare så hon sökte efter väg ut och då hoppade en av ungarna över till nästa (ännu djupare) sluss och mamman dök efter. Kvar var fem ungar som en efter en hoppade vidare till mamman. Nu var de helt fast 4 m ned 😳.

Min ägarinna var så till sig att hon glömde att ta foto på dem. Istället gick hon till caféet och bad dem kontakta slussvakten. Men tyvärr hade de inget nummer utan fåglarna fick vara kvar där över natten…idag vaknade mina ägare till småregn så vi packade ihop oss för att ta oss vidare västerut…foto från mitt diabildsfönster innan avresa…

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, På cykel, Sverige. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Pausar i Bergs slussar

  1. Husisblogg skriver:

    Skönt med lite lagom dagsetapper för dina ägare. Ni gör ungefär samma resa som mina ägare planerar för, Ljungsbro och en lång lista med beställningar hemifrån.
    Bergs slussar är fint att stå vid.
    Fortsätt köra försiktigt på er resa!

  2. Kors och Tvärs skriver:

    Vi har faktiskt inte stannat vid Berg på senaste tiden. Vi tycker inte det är värt att betala så mycket för ingenting, när inte ens kanalen är i gång…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s