En varm semestervecka utan mig

Kan ni tro, men min familj åkte med hela sin stora familj på semester utan mig med flyg! 😳

De verkar ha haft det väldigt bra på sitt fina hotel RIU Palace Cabo Verde i Santa Maria på Sal. <<<<<<<
gåtts en hel vecka i 29-30 C. bott i superfina rum med all-inclusive, för det måste man tydligen ha på denna ö då det inte finns så mycket restauranger vilket gör att man ändå måste nästan äta på ett och samma ställe. De har solat och badat, spelat spel……gått på kvällspromenad längs stranden och letat efter sköldpaddsungar som kläcks just nu på just Cap Verde, där väldigt många sköldpaddor lägger sina ägg innan de drar vidare mot Kanarieöarna och återkommer bara för att lägga nya ägg. Även ungarna som föds här kommer tillbaka 25år senare och lägger sina ägg just här där de föddes. Men bara en av tusen ungar klarar sig 😔som tur är finns här ett antal frivilliga som ser till att fler klarar sig åtminstone ut till havet då det numera när det börjar finnas gatubelysning även här blir svårare för ungarna att veta åt vilket håll de skall ta sig. de har även promenerat inne i staden Santa Maria för att shoppa lite souvenirer med sig hem. Det blev en elefant och två tavlor… ( gissa vad den låååånga lastbilen har på sitt flak😉)

som inhandlades i Bambashop där de även handlade senast de besökte ön för två år sedan.

Cap Verde är en ö där man hittar lugnet. Här kan man endast ta det lugnt och bara vara. Öns ordspråk är tom ”No stress”. Hotellområdena är vackra, välskötta och lyxiga men tar man sig utanför är det ett kargt och fattigt land som möter en. Men alla människor är otroligt vänliga och man känner sig trygg i att röra sig runt på ön. Cap Verde är en fd portugisisk koloni som blev erkänd som eget land 1975. Denna gången var det TUI som fick äran att ta min familj på resa och jag har redan hört att de planera att åka till det stoooora landet och besöka NY till våren 😳. Vad hände med att åka på äventyr med mig?

Med detta sagt är det väl dags att min ägarinna göra mitt bokslut för i år, för jag har hört någonstans att hon kan det där med bokslut 😉

Detta inlägg publicerades i Övrig semester, En Challanger på väg. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till En varm semestervecka utan mig

 1. husisblogg skriver:

  Intressant inlägg för mina ägare ska åka hit, men till ett annat hotell i januari. Får väl också passa på att önska er välkomna hem igen

  • tiaregndroppen skriver:

   I januari blir det inte riktigt så varmt som det var förra veckan, ta med er varmare kvällströja.
   Det verkar vara något fel 😳 på hemsidan just nu, bilderna blir jättekonstiga 🙄 ser ok ut i appen innan inlägget…

 2. FREEDOMtravel skriver:

  Det verkar som att din familj haft det härligt! 🙂 (Du får unna dem lite turer utan dig ibland, då uppskattar de dig ännu mer sen ;))

 3. Matts Torebring skriver:

  Rött flagg och ingen badar. På försommaren i Frankrike brukar stränderna se ut på samma sätt, de finns där, men ingen badar. Skönt att komma bort i alla fall.

 4. pkjellsson skriver:

  Ja där firade min familj jul för några år sedan när jag var på sjön. Var faktiskt många från Kap Verde som jobbade på svenska båtar förr och en hel del har bosatt sig i Sverige. Trevligt folk och väldigt duktiga sjömän.

 5. Kors och Tvärs skriver:

  Så härligt att få med hela familjen på en sån underbar resa. Nåt allt längta tillbaka till och minans när vinterkvällarna är mörka, kalla och trista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s