Torka trattissar

Hon säger att hon varit bortskämd för de har haft torkad svamp hemma i alla år pga snäll svampplockande pappa. De gånger hon är ute i svampskogen har svampen ätits upp, förvällts och frusits in. Nu skulle även hon torka svampen så som hennes pappa gjort i alla år. 

Rensa och ta bort all skräp. 

Torkställning och myggnät på…sprid ut svampen och dela stora svampar i mindre bitar. 

Resultat efter någon timme i värmen av öppen spis och en fläkt som blåser runt. Resultat vid sovdax…fortvarande lite fuktiga. Resultat till frukost…nu är de nästan torra… nu får det gå ett dygn till så att de är helt ”krispiga” innan de skall packas i täta glasburkar med tät lock. 

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Torka trattissar

 1. husisblogg skriver:

  Fördelen med att torka de små juvelerna är ju att de blir små och inte har så mycket plats i glasburkarna..😉

 2. Matts Torebring skriver:

  För oss blir det oftast en kartong konserverade kantareller, inhandlade i Borgholm när vi är där. Trots nio år heltid i skogen, vet jag inte om ett enda svampställe idag. Jag kunde hitta svamp en gång, vi slutavverkade skogen och sedan var svamparna borta.

  • tiaregndroppen skriver:

   Oftast tror man att det inte finns någon svamp där man går men sätter man sig på huk på rätt plats i skogen så finns de där. 😳 Rätt plats för trattisar är en fuktig blandskog med löv och barr och kanske lite mossa varstans som visar att det är fuktigt.😬 Gärna med gamla rötter eller grenar. 😅

 3. Kors och Tvärs skriver:

  Kul att hitta så mycket, jag hittar aldrig nåt… Å andra sidan är jag inte superenergisk i mitt letande heller :p

  • tiaregndroppen skriver:

   Att plocka trattisar kräver att man går dubbelvikt. Vi är inte ofta i skogen o när vi är undrar jag varför inte och sen kommer jag på varför. 😳😬😂 dubbelvikt i en timme kräver sin man eller kvinna. 😅😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s