Persköps ställplats och massor av svamp

Vilken underbar dag vi fick idag!! Vi landade här på Persköps ställplats igår i mörkret. Visst var det kväll men klockan var bara åtta, så det kändes konstigt att inte kunna se en meter framför sig. 

I morse såg vi vart vi var, jag kunde se om jag ställt mig rätt på platsen eller om jag behövde flytta mig. Men alla verkade nöjda med min placering. Ställplatsen finns verkligen mitt i ingenstans, så handla mat innan ni åker hit, även om Örkelljunga taxi kan köra ut mat så ta med er korv att grilla!! Och var beredda på lugnet. 😍

Här är verkligen fint, rent och prydligt men oxå så mysigt och dessutom så finns en grillplats under tak som är pricken över i’et! 

Man är nära naturen och kan känna doften av fuktig skog bara runt hörnet. 

Mina ägare skulle ta en promenad med sina vänner och deras hund, men kom bara typ femhundra meter för då ville deras vänner veta om det kunde finnas svamp i skogen. Visa oss sa dem och min ägarinna visade och förklarade vad hon lärt sig av sin farmor. Så det blev trattkantareller för hela slanten eller hela promenaden. Tillbaka hos mig skulle svampen rensas men även här hade hon fått lära sig att man rensar redan när man plockar för att se till att sporerna blir kvar i skogen och ger ny skörd nästa år, så det blev en lätt match. 

Lunchen bestod av kantarellsoppa och det blev kvar minst två tredjedelar till att ta med hem. 
Kvällen tillbringades med andra likasinnade och värdparen i grillstugan. Såååå mysigt!

Jag kommer nog att få komma tillbaka hit igen för mina ägare är riktigt nöjda med dagen. Höstens bästa dag som kommer att vara svårt att bräcka säger hon… om inte morgondagen blir bättre, för hon skall ut i svampskogen även imorgon säger hon…

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Persköps ställplats och massor av svamp

  1. husisblogg skriver:

    Ägarens bror plockade kantareller för några år sedan och rensade sedan dessa vid deras kompost. Nästa år fanns det gott om kantareller på denna plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s