Heldag på Elmia husbilsmässan 

Vi har även i år fått en helt underbar plats på husbilsklubbens platser. Först till kvarn…Att få stå här med vår utsikt! Men nu har det bara varit jag som varit här och sett på utsikten då mina ägare har gått till mässan och umgåtts och fått en massa intryck som jag skall dela med mig av till er. 

Det kom faktiskt två ganska urlakade människor tillbaka till mig för en stund sedan 😳 Det är tydligen tufft att gå runt och vara social och se på husbil efter husbil…😆 🚍🚐🚍🚌🚍🚚🚍 Men låt oss gå in på campingområdet och in i hallarna…

Det finns många som är som vi och tar ledigt för att åka till Jönköping, närmare bestämt 2500 husvagnar/bilar och om alla har med sig två personer… sen tillkommer alla som står utanför på parkeringarna, på oset mm. Ja ni kan lätt räkna att det blir mycket folk i rörelse. 

Mina ägare började hos Forsbergs (som levererat mig 😁) och tittade på några Niesman som hon är så förtjust i…spisarna har fått uppfräschning och i badrummet hängde denna med fack, det gillades. Ett helt runt bord gillade hon oxå. 

…och de fortsatte med ännu en Niesman Arto och även med Frankia som tidigare varit favoriten…
Frankia hade dessutom årets absoluta favorit, lite i längsta laget, men en annorlunda planlösning är alltid uppskattat…överst i bild dubbelsängen till höger om entré dörren, ovanför nedfällda stolar. Till vänster om ingången öppnar sig köket med både gasol och induktionshäll och bakom köket, längst bak i HB’n en jätte sittgrupp. Absolut något mina ägare kunnat tänka sig om de bott i HB’n året runt. Andra väljer att bo i dessa jätte hus med bilgarage in under för en sådär sex miljoner… då var mina ägare mer begaistrade av Laikas vin och lilla söta fiaten. 

För barnfamiljerna har Itineo kommit med två husvagns liknande HB’n med plats för sex bältade personer i den ena. Båda med våningssäng till två av barnen, där den ena tom hade barnkammare. Men här kom funderingarna på hur familjen skall klara vikten med bara 600kg lastvikt…🤔Bara för att fick även Morelo ett besök…Detta är HB’n för en tre miljoner… det finns säkert många som tycker detta är tilltalande som fast bostad. Gäller bara att man inte har dåliga knän, så högt som man får klättra… (tänk en bricka med sex fyllda vinglas och låta min ägarinna klättra ned 😱)

Man kan välja en ljusare, en mörk…med kaffemaskinsskåp mm mm. Men efter en dag i olika HB’n kan mina ägare säkra att många av dessa tillval finns i den ena och den andra HB’n. Men med fin skinnklädsel, lite slitstarkare ytmaterial, större i storlek och ett fint namn kan man kanske få något lite bättre. Men man köper fortvarande en bil som ju alltid tappar i värde…🤔🙄😅
Så fick då även Concorde ett besök som jämförelse…där den ena hade en lika stor avlastningsbänk på ena sidan som köksbänken på andra sidan…behöver man detta?

Men som slutsats…det finns lika många varianter på husbilar som på bakar och alla är vi olika med olika önskemål och behov. Mina ägare är nöjda med valet av mig och det är jag glad för. Deras viktigaste lärdom av HB val har varit, att ha en kravspecifikation och gör en lista med plus och minus och välj därefter den som har det du vill ha och som du kommer att trivas i. 😁

Det är inte bara husbil på mässan! Man är här oxå för att umgås och det gjorde mina ägare igår kväll…Mer om dagens intryck imorgon… 🤗

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, Sverige. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Heldag på Elmia husbilsmässan 

 1. husisblogg skriver:

  Det var inte bara vin hos Laika, en fin helintegrerad bil fanns det också. Men har fått reda på att inte ägarna ska byta nu, så jag får bo vidare och mina nuvarande ägare.

 2. Kors och Tvärs skriver:

  Nog finns det att titta på om man vill. Sen är det kul att träffa folk och umgås. Fast jag är lite förundrad över att besökarantalet är så pass lågt. På Caravan Salon i Düsseldorf var det besöksrekord!

 3. FREEDOMtravel skriver:

  Tack för titten! Så perfekt att kunna läsa bloggar nu när vi själva inte kunde vara med. Frankia brukar ha lite intressanta och annorlunda lösningar. De allra största bilarna är fascinerande att titta in i, men ingenting vi skulle vilja köra omkring med.

 4. Matts Torebring skriver:

  Vad roligt att mötas. Själva gillade vi det väl tilltagna ”matrumsbordet” i Concorde & Morelo
  (Släng förra inlägget)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s