Ostsee Riviera…

Det är inte varmt denna sommar! Mina ägare gick med jackorna på i solskenet igår och inatt hade vi 11C 😳 !!!! Blåsten är hård och kall, så vi beslöt att lämna Rügen för denna gång och åka till Tyska rivieran… Denna skall man då hitta mellan Rostock och Wismar. Så det fick bli orterna Kühlungsborn och Heiligendamm för vår del. En stor ställplats skulle finnas vid Sanddornstrand i Wittenbeck. Den hittade vi och jag parkerades tillsammans med Dethleffsen. 

Det gick ett litet gulligt tåg med ånglok mellan städerna på denna kustremsan. (Men den luktar inget gott😳).

Men våra ägare tog cyklarna……först fyra km österut till Heiligendamm och en liten kurort med några jättefina byggnader med Grand hotel och ett antal mindre underhållna…och rivieran, vart låg den? Tillbaka samma väg med ett hundratal andra som skulle cykla denna fina sträcka…och sedan två-tre km västerut…här fanns en strandpromenad och en strand som kunde börja jämföras med…en riktig badstrand…här fanns också caféer, barer och restauranger samt ett antal dyra butiker med ”seglar”mode. 

De kom tillbaka igen för att se på vår klapperstrand och kom fram till att det inte var värt att cykla vidare i kylan och blåsten.💨 Det finns ju dem som skall sola och bada till varje pris 🙄 men dit räknas inte mina ägare. 😳

Ja nu har vi testat tyska rivieran och den enda orten som platsar in är Warnemunde som ju är en av mina ägares favoriter. 

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, På cykel, Tyskland. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ostsee Riviera…

  1. husisblogg skriver:

    Även om inte strandens var den allra bästa så är det väldigt mysigt att gå på dessa fina strandpromenader. Men tjusningen tas dock bort lite då det behövs sådana varma backar, synd. Men hoppas att dina ägare ändock kan njuta av en god semester, och det regnar ju iaf inte.. 😀

  2. FREEDOMtravel skriver:

    Dessa trakter är vingårdar väg till nu 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s