Tillbaka till Rügen

Min familj har varit här förut men då med Hobby ett par gånger och nu fick jag äran att följa med till denna semester ö. De har dock inte stannat i Binz eller Prora förut så vi gör denna upptäcktsfärden gemensamt. 😁

Det tog en lång stund att komma fram hit idag på de smala vägarna i regnet, när alla skulle förflytta sig samtidigt. Troligen är lördag bytesdag även här och alla, jag säger alla var på vägarna samtidigt för ingen hade något annat att göra i regnet 😳

Mina och Dethleffs ägare tog sina cyklar för att se på det fyra kilometer långa lyxhotellskapelse som startades på 1930-talet och aldrig blev färdigt. Nu har de dock äntligen efter 30 år efter att militären lämnade området påbörjat restaureringen och byggt om delar till hotell, vandrarhem och bostäder. Känslan är tydlig, krigstidsområde som förvandlas till lyxboende med strand och havsutsikt. 

Tydligt förstod jag från mina ägare att det kändes nästan kusligt på vissa partier och känslan av att det aldrig tog slut. När de kommit halvvägs funderade om de missat festområdet som skulle byggas mitt i för samtliga 20.000 personer som skulle vistas på området samtidigt. Men nejdå, de var bara halvvägs och festområdet på en kilometer kom efter en liten skogsbit och därefter fortsatte bygget ytterligare två km. 

Det är lätt att förstå den absurda känslan av kal och krigstidsbruna husskelett åt ena hållet och helt i vitt nyputsad lyx fasad åt andra hållet. De tog sig hela vägen in till Binz för middag. Och eftersom området KdF havsbad Prora började ca två km norr om ställplatsen så fick de sig en cykeltur på 18,5 km idag totalt. 

En romantisk stad kräver lite mer romantik 😍🥂🍾😘

Fast den riktiga orsaken är faktiskt 28 årig bröllopsdag! ✨💞💖💞✨

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, På cykel, Tyskland. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tillbaka till Rügen

 1. husisblogg skriver:

  Först och främst grattis på bröllopsdagen från mig och mina ägare!
  Ja visst är bägge dessa ställen väldigt intressanta och fina, var och en på sitt sätt. Missa inte att gå på museum så får man ännu mer känslor hur det var där, när det var ”den tiden”.

 2. Matts Torebring skriver:

  Stort Grattis! Ni har varit på platser som lockar även oss.

 3. Nilla - Våra husbilsresor skriver:

  Grattis på bröllopsdagen 💞

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s