Wismar en fd svensk stad

Min familj har varit i Wismar tidigare men då var det julmarknad och minusgrader, idag har vi haft runt 25c och full sol nästan hela dagen. Sist de var här så fick de en guidning genom staden och nu ville dem uppleva byggnaderna i lugn och ro. Wismar blev svenskt 1632 och förblev det till år 1803 då man tecknade ett pantbrev i Malmö med möjlig återinlösen på 100 respektive 200 år. 1903 beseglades Wismar återgång till Mecklenburg. Man eldar fortvarande med kol i bostäderna 😳 på torget finns Den gamle svensken – alter schwede, som idag är restaurang (bruna huset längst ned till höger)

Wismar är en liten stad men har ändå mycket att bjuda på. Min familj tog sig en promenad på stan igår och gick en längre rundvandring efter lunch idag. De hittade massor av roliga små detaljer…och de testade mat och dryck på bryggeriet ”brauhaus am Lohberg”. 
Men en stor del av dagen idag var de kvar hos mig och bara njöt av solen (och nästan brände sig) som vi inte har haft glädjen att ha med oss så mycket denna sommar. Imorgon far vi vidare…

Detta inlägg publicerades i En Challanger på väg, Tyskland. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Wismar en fd svensk stad

  1. pkjellsson skriver:

    Stralsund är också en fin liten by med mycket anknytning till Sverige. Det var lotsarna väldigt noga med att påpeka när jag gick på Stralsund förr. De var väldigt stolta över att ha så mycket gemensamt med vår gamla Svenska historia.

  2. FREEDOMtravel skriver:

    Oj vad spännande! Hit ska vi snart 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s