En lång påskvecka…utan wi-fi 

Då backar vi bandet till tisdagsmorgon, veckan före påsk. Färjan var sen till Grenå pga de hårda vindarna (så hårda att man var tvungen att sitta åt ett visst håll på stolarna på färjan för att gunga åt rätt håll) 🙄😂🌊🛳🌊 vi valde att stanna i Grenå för natten 😵😴 Natten blev kall för de satte inte på någon värme utan trodde att det skulle räcka med min kvarvarande värme från färjeresan… 😬🌊🌬  Det var isande kallt tidigt, tidigt på morgonen…(eller kanske redan på natten…)❄️

Tisdagen började vi tidigt, en sådär vid sex och det var rofyllt att köra på danska landsvägen mot Flensburg i Tyskland. I Danmark får jag bara gasa på upp till sjuttio på landsväg och åttio på motorväg så varför stressa. 

Vi körde på och i Tyskland ökade jag takten en aning, kul som omväxling 😉 Vi tog vägen via Cluxhaven och färja över Elbe för att slippa Hamburg och alla vägbyggen och dess köer… men hamnade i en timmes kö till elbe färjan istället 😂 men vi hade ju inte bråttom. 

På väg mot staden Stade kantades vägarna av blomstrande träd och hon gick crazy på kameran 🙄😂 Väl inne i Stade fick jag plats på en top platz ställplats, som var under ombyggnad 😬 men fem euro var den värd! 

Stade var en mysig tysk by med shoppingstråk och en hel del sevärdigheter. Men vi skulle ju vidare nästa dag, så min familj kom hem till mig för att laga lite mat… det blev gyros 😜😋 🥙🍷

Fortsättningen av resan på onsdag morgon gick mot Holländska Winterswijk och Obelink campingutrustningsbutik. De visste att den var stor, men stor var bara förnamnet…men just det cykelstället som de skulle ha till mig, det fanns inte på plats utan skulle beställas via nätet… tror hon var en aaaaaaning less när de kom tillbaka till mig efter sin shopping… men jag fick ändå en del nya saker… glashållare till skåpen, klädhängare till garaget, ihopfällbart fyrkantig hink, expansionskärl för vattnet…mm…mm

Desto gladare blev hon när vi närmade oss Amsterdam och Keukenhof. Vi snurrade runt en stund för att hitta en ställplats till mig, men längs ån där alla stog och tryckte var det fullt och för mycket hyasint lukt för min familj, så jag fick stå på Solasi campingsställplats (parkering för även campingen var full) 😁 Vart man än vände sig var det fullt av tulpanfält och hyasintfält istället för åkrar…


Nästan hela torsdagen fick jag roa mig med en typ några hundra andra HB’n på keukenhofs parkering när alla ägarna roade sig inne i parken för att se på alla blommorna…

Och nu kommer en blomster parad som inte behöver några ord från mig… 😍 vackert är det!

På torsdagseftermiddagen for vi vidare ganska trötta på alla intryck. Min familj hade sett tusentals och åter tusentals tulpaner och turister från alla de länder! Och alla med kameran i högsta hugg. Jag såg bussar komma och bussar åka med stora lass av dessa turister… 🚌🚌🚎🚌🚌🚌🚎🚌🚌

Målet… Amsterdam city camp, en ställplats mitt i stan eller mittemot stan… först lite till motorväg och dessutom bredvid och under schiphol flygplatsen. Sa jag att jag i NL får köras i max åttio? Ja så då puttrade vi fram på dessa fem, sex, sju filiga motorvägar runt Amsterdam igen 😬🙄😂

På torsdag kväll tog min familj cyklarna mot stan och vad jag förstår så var de begaistrade av färjetrafiken som ingick i kollektivtrafiken och som var gratis! De cyklade in till city centrum men med Stockholmsattacken i minnet kände de inte för att stanna mitt i vimlet och den nöjespark som man byggt på stadens stora torg a la tyska julmarknader… (ett annat minne dyker upp). De gav sig av utåt och hittade ett pannkakshus med goda 😋😜 bacon pannkakor som åts med lönnsirap på holländskt vis.

 Middag såg jag inte av den kvällen, bara lite tilltugg… kanske för mycket vitt mjöl, socker och fett till lunch? 😂😂

Fredagen fick bli cykeldag för mina ägare. De tog färjan in till city igen och cyklade runt, runt. Liten kaffepaus på Nespresso och sedan runt, runt igen. Självklart hann de se the red light district och känna den söta doften av joint i gränderna, men det hör väl till Amsterdam?

Åter igen på eftermiddagen var vi på väg mot nästa mål… Volensdam ca två mil norr om Amsterdam. En mysig gammal fiskeby med mycket turister och en färja som tar alla dessa till en ännu äldre fiskeby Marken på en liten liten ö i Markermeer. Mina ägare tog färjan ut och strosade runt på ön som omväxling mot alla tulpaner, turister och storstad. 

Lördagsmorgon påbörjade vi resan hemåt via norra motorvägen över afsluitdijk alltså fördämningen mellan Nordsjön och IJsselmeer. Målet var oldenburg och en ställplats längs kanalen där. Men väl där i regnet bestämde de sig bara sådär att nu drar vi vidare mot Lübeck. Så hela lördagen blev en resdag, men det gjorde också att vi kom vidare till danska sidan redan på söndagseftermiddagen efter lite (eller ganska mycket om jag får yttra mig i frågan) vinshopping på bordershop i puttgarden. Men jag har förstått att det blir ett större kalas till vintern, så det behövs kanske då? 🙄

Nu står vi i Praestö havn på ställplatsen hobby besökte förra sommaren och jag står på precis samma plats 😍 till min granne har jag en äldre dansk HB med en familj på två vuxna, en lite större son på typ tretton och två skrikande och sparkande yngre barn samt tre hundar i diverse storlek. Sa jag att HB’n är en 6,5 m alkov 😳🙄😬 

Tror att mina ägare får fnatt på den familjen innan vi åkt härifrån…ungarna skriker och sparkar i väggarna och föräldrarna gormar tillbaka… sov gott! 🤥

Detta inlägg publicerades i Danmark, En Challanger på väg, Holland, På cykel, Tyskland. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till En lång påskvecka…utan wi-fi 

 1. husisblogg skriver:

  Vilken härlig resa ni fått vara med om. Mycket trevligt att både se, uppleva och känna lukten av. Våren verkar ha kommit bra mycket längre än här i Sverige där det nu snöar på mitt tak..🤔

 2. FREEDOMtravel skriver:

  Vilka fantastiska blomsterbilder! Men bacon och sirap … låter som lite underlig kombo i mina öron!? 😉

 3. Erik Alsterberg skriver:

  Ni ser ut att ha haft väldigt trevligt, många fina bilder. va det punktering, eller stor last,? Välkomna hem.

 4. Vist är det fin i Keukenhof. Jag vill dit igen när allt blommar för när vi var där var det para parken som var något att titta på. Vi stod vid kanalen toppen plats cyklade in.

 5. pkjellsson skriver:

  Fin resa och fina bilder. Har bara sett Holland och Belgien från sjösidan och vill gärna ta en tur med husbilen dit ner.

 6. Matts Torebring skriver:

  Oj vad blommor. Du hade inte hunnit med att ha wifi också.

 7. Nilla - Våra husbilsresor skriver:

  Vilka härliga blommor!!! Dit vill jag mä! 🌷
  Kan tänka mig att husbilen blev tungt lasta hem 😂😂😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s