Någon mil norrut på Mosel

Efter dagens cykeltur och en skön dusch så var det vila i solen som gällde för min familj igår. 32-36 C är väl lite för varmt…😅☀️😎 men vem klagar? Middagen åt min familj på restaurangen bredvid ställplatsen bara för att de vet att maten där är gjort med hjärta och smakar ljuvligt. Kantarellsoppa och kantarellschnitzel, det ni 😛😜


Efter middagen skulle de ut på byn för vinprovning men precis när de lämnade restaurangen så öppnade sig himlen och det regnade igen från en åsksvart himmel. Det blev en svalkande kväll med mig istället 😁 men jag hade sparat en flaska Fransk rosé till dem 😂


Morgonen var fuktig och molnen hängde långt ner över bergstopparna igen. Vi packade ihop mig, tömde och fyllde på som sig bör och drog norrut mot Bernkastel-Kues. Fullt med HB’n som letade plats och vinfestival mitt i byn…det fick bli Sun-Park i Graach, 4 km norrut. Ja, det blev en dryga milen för mig idag 😅😅


32 C ☀️ igen och mina ägare cyklade iväg mot Bernkastel direkt. Väderprognosen sa åska och regn vid 15:00⛈. Och vi svenskar slavar ju under väderprognosen…😂


Det blev lunch och promenad, lite shopping (en hatt 👒 till henne!) och eftermiddagskaffe innan de gav sig av på en cykelrunda söderut för att ta nästa bro tillbaka. En mil senare tillbaka i byn hade festivalområdet öppnat och det blev vinprovning. 🍷🍷🍷 


Därifrån fortsatte färden på min motsatta strand mot nästa bro. Dryga två mil i denna värmen, de kan inte vara kloka 🙄😨😅


Till middagen kom åskan och stormen igen, tre fyra droppar, massor av markiser som drogs in åt folk som inte var på plats själva i stormen och sen var det över! 💨🌩💨🌩💨💦 😳

Detta inlägg publicerades i Hobby på väg, Tyskland. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s