Frankrike från kust till inland

Vi backar tillbaka till Le mont Saint Michel…Här bodde vi på en riktigt trevlig ställplats, som faktiskt är den första riktiga sedan starten på resan. Om man inte räknar med Bremen till en riktig…Jo Bremen är en riktigt bra ställplats men inte det sättet att du stannar och sitter ute vid bilen mer än för lite mat och vila. Här kunde man grilla, sitta ute och sola (och varm var det)… 🚍😎


Efter denna sista dag på franska västkusten skulle vi köra igenom hela Frankrike från väst till öst med ett stopp på vägen. Planerandet började…9,5 timme! Från Saint Michel till colmar 😳

Väl bestämde min familj att vi skulle försöka få det läckande dieselfiltret fixat i Orleans. Därmed var det bestämt vart vi skulle 🙂

Väl framme vid verkstan en så där fyra timmar och massor av euros (motorvägsavgifter) senare, stod där en spansk familj som inte kunde köra vidare…tror han sa (på spanska) att det var luftpumpen 😬. De tog in på hotel och vi letade upp stadens camping…FULL… Men det fanns gräsytor utanför och klockan var redan tio, här sov vi. 

Ny morgon nya möjligheter! ☀️ 28 C redan klockan halvsju på morgonen, då vi stod tillbaka utanför verkstan. Svenskar som vi är så ville vi vara på plats innan de öppnar för att kunna få hjälp med en gång🤓. Men det tyckte inte chefen om, som kom prick sju körandes med sin stora BMW suv. Han tutade och tyckte vi skulle flytta på oss, ingen husbilsparkering här! Och han huttade med handen. Gissa vad vi gjorde? Körde vidare! 😤😤


Nästa anhalt en så där vid tio och brunch dax var i Troyes. (Det tar tid på de franska vägarna!!) mc Donalds och wi-fi. (Vårt tog slut söndag kväll och gick inte att ladda om förrän tiden var ute – med sms i en router? – Telia tänk om!)

Då det fanns en Decathlon och ett outlet Och en Fiat verkstad! 😍 tacka internet och Mac Donalds 😂

De Pratade bara franska men vi hade Google translatat innan,  så vi fick fram vad vi ville😂 En kvart tog det och inget betalt ville de ha (vi lämnade en tjuga till kaffet på svenskt vis, euro förstås 😂)

Efter shopping på Decathlon (absolut sämsta outlet!) for vi vidare…mot Nancy och här stannade vi för natten! Har tröttnat på gps’en och de franska vägarna. Betalvägarna är bra, men de andra – har allt att önska! Vi har skakat om all inredning ordentligt nu under de två senaste dygnen. 🙄


Riktigt bra ställplats mitt i stan om man nöjer sig med att ha vattenutsikt strax utanför, med el, toa och massor av stadstrafik. Öronpropparna gjorde sitt 😂


Ännu en ny dag…och har jag sagt att det nu är 32 C och igår kväll en så där 28 vid sovdax…☀️


En liten promenad runt i staden…

Och vi har gjort vår utvärdering av Frankrike…🇫🇷

Kultur ‼️

Mat ⁉️

Shopping ❌

Priser ❌

Vägar 🚫

Ställplatser ⁉️

Tömning av toa och gråvatten ‼️‼️

Men vi gillar ändå Frankrike 😂 💯

Detta inlägg publicerades i Frankrike, Hobby på väg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s